BREXSHIT - v opozorilo in poduk Slovencem (26.06.2016)

Prevod za BREXSHIT – kako so slovenski zaplonkani voli(vci) in politiki podobni tistim iz Združenega Kraljestva!

 

Nedavni referendum v Združenem Kraljestvu o odhodu te otoške države iz Evropske Unije je pokazal na eno največjih težav Evrope, posledično pa tudi Slovenije – starci se do onemoglosti trudijo, da bi uničili prihodnost mladih. Analize rezultatov BREXSHITA namreč kažejo, da so za odhod glasovali predvsem starejši in manj izobraženi volivci ter tisti, ki niso toliko vpeti v svetovne (evropske) ekonomske tokove.

 

Staranje je očitno proces, ki v mnogih ljudeh sproži frustracije lastne neuspešnosti in vračanje v rano otroštvo (takrat so vsaj bili mladi), v mnogih pa tudi podoživljanje slavnostnih podob iz preteklosti. Tako se očitno v Veliki Britaniji z nostalgijo spominjajo časov kolonializma in njihove svetovne prevlade, saj da njim ne bodo ukazovali bruseljski birokrati (med katerimi je seveda tudi ogromno državljanov te otoške države). Vsakršna vzporednica s slovenskimi voli(vnimi) starci in politiki, ki se v hosti še danes igrajo »partizane in Nemce« in jih »boli briga« za mladino, potrjuje izpostavljena dejstva analize rezultatov BREXSHITA.

 

»Brexshitarji« se nočejo zavedati, da ima celotna država zaradi svoje članstva v Uniji dostop do prostega trga blaga, storitev in delovne sile, posledično tudi več koristi kot predstavlja njihovo neto plačilo v bruseljski proračun – nad tem dejstvom in zdravim razumom je prevladal egoizem, frustracije in primitivizem.

 

Tako se v Sloveniji obnaša tudi slovensko volilno telo, v katerem strukturno prevladujejo starci (navsezadnje imajo železnega Hrjavca, ki dela sr… v vsaki vladi) in javnosektoraške riti. Oboji se očitno nočejo zavedati, da jim kolikor tolikšno blaginjo zagotavljamo mi, davkoplačevalci iz gospodarskega sektorja in ne fatamorganski spomini njihove mladosti, kaj šele njihov delovni prispevek v socializmu. S svojo osebno moralno držo ter politično etiko zagotavljajo le exodus mladih in podjetnikov iz Slovenije.

 

Razčlovečenost, egoizem, primitivizem slovenske volilne srenje in slovenskih politikov lahko premagamo le starši z ustrezno vzgojo otrok, z zrelim odnosom do demokracije in z našo volilno udeležbo na vsakih volitvah, ne glede na volilno izbiro. Samo z našim vzgledom bomo posledično premaknili volilno apatičnost mladih in jim dali jasno vedeti, da morajo svojo prihodnost oblikovati sami.

 

Čeprav sem že tudi sam stopil v svojo drugo polovico življenja (občasno sicer mislim, da bom živel večno), ne bom nikdar glasoval proti prihodnosti svojih otrok ali tistih, ki bodo s svojim delovnim prispevkom poskrbeli za del moje prihodnosti. Ko se bodo takšne misli zasidrale v glavah vsaj 50% slovenskih volivcev, bomo živeli v pravičnejši, demokratičnejši, bolj bogati in bolj pravni državi. Da ne govorim o davčno pravičnejši državi.

 

Upam, da so vas rezultati BREXSHITA vsaj delno predramili. Z nadaljevanjem takšne štale v Sloveniji in v glavah Slovencev bomo v naslednji 25-letki postali le dežela revnih penzionistov.

 

Vedno vaš

Martin Krpan

Vaš komentar
1 Komentiraj odgovor

Odg:BREXSHIT - v opozorilo in poduk Slovencem

Avtor: kratki | 27.06.2016 08:49

S takšnim tempom štaliranja bo Slovenija ostala brez prebivalcev. Mladi bodo odšli, starci bomo pocrkali.

2 Komentiraj odgovor

Odg:BREXSHIT - v opozorilo in poduk Slovencem

Avtor: Irena | 27.06.2016 09:08

Odlično povedano! Naj se neha ta javni sektor pretvarjat, da se bori proti fatamorganski vladi; s svojimi "dosežki" davi davkoplačevalce, ki sploh še kaj ustvarijo, da davke plačujejo. In sram naj bo vse Erjavčeve volivce: egoisti brez primere! Potem pa jočejo, ko vnuki odhajajo v tujino.

3 Komentiraj odgovor

Odg:BREXSHIT - v opozorilo in poduk Slovencem

Avtor: ARČID | 27.06.2016 11:09

Po mojem tega naši vladajoči niti razumeli niso, še. Močno dvomim da sploh bodo, ker po mojem mnenju vidijo samo še denar od 2. tira kdo ga bo pohapsal in  že kalkulirajo kdo bo zasedel stolček v Bruslju, ko/ali če angleži oddidejo.

Ko je pred kratkim mladi podjetnik predlagal predsedniku vlade, da naj ukine vse mogoče agencije in zavode, ker so nepotrebni in ovirajo podjetništvo mu je Cmerar odgovoril, da to pa ne gre tako enostavno, saj smo predvsem socialna država. Pozabil je povedati, to pa dodajam : za bogate in "džeke" ki so in še ropajo proračun za lastne interese.- beli, rdeči zeleni plavi in ....

Dokler bodo o razvoju  države odločali javni sektor in sindikati- torej tisti ki vrečo na veliko praznijo in ne tisti ki jo polnimo, bomo pač imeli takšen shit in dvomim, da bo kdaj break, vsaj dokler ne bo spremembe mislenosti pri ljudeh in volilcih, da bodo končno šli na volitve in volili tiste( če seveda bodo taki kandidati) ki bodo sprejemali odločitve o razvoju in bodočnosti, ne pa o tem kdo je kje koga zaj... in kdo je zmagal ali še ni v drugi svetovni vojni.

4 Komentiraj odgovor

Odg:BREXSHIT - v opozorilo in poduk Slovencem

Avtor: Pameten | 27.06.2016 13:39

Podpišem  z obema rokama....

Naj se Angleži malo učijo, kako je, saj so ropali svet par stoletij, pa še dandanes.

Našim politikom pa ni pomoči. Pa, da ne bo kdo mislil, da sem mlad ...

5 Komentiraj odgovor

Odg:BREXSHIT - v opozorilo in poduk Slovencem

Avtor: Martin Krpan | 30.06.2016 15:42

Nam ni rešitve ... Gledaš sceno v Kopru ob "ljudski vstaji starcev" veza ala Luka Koper, jugo zastave z zvezdami, jugo parolami, aplavdiranje za BREXIT, sindikaliste, ki se "borijo" za lastnino in delavce, kjer je povprečna plača preko 3000,00 EUR (bruto ali neto - ugibajte ...) ... in vse to na Titovem trgu :))). Skratka - takšno, kot je "ljudstvo" (berite - večinsko volilno telo v Sloveniji), takšni so politiki.

 

V Sloveniji so vstaje samo takrat, kadar gre za radarje ali za ščitenje čudnih zgodb v čudnih (več ali manj državnih) kolektivih ... (Luka Koper, TEŠ ...).

Vaš komentarPošlji povezavo članka.
BREXSHIT - v opozorilo in poduk Slovencem