krpan in druščina postani član

MINI DAVČNA REFORMA = MAKSIMALNO DAVČNO SRANJE! (22.09.2016)

 

F.r.a.n.j.a - 23.09.2016 - 01:15

Ugotavljam, da imamo pri nas en velik problem, in to problem pasivnosti. Med seboj krešejo mnenja in sprejemajo zakone politiki, sindikati, zbornice vseh vrst, nekaj največjih gospodarstvenikov , pa lahko kar zaključimo . Ostali se nekaj časa  razburjamo za "šankom" , na koncu pa se "upognemo" .Ne naredimo popolnoma nič ,mogoče pa čakamo, da tudi mi prejmemo nagrado za nič. Lahko bi jo že dobili, predvsem za strpnost ob vseh oslarijah, ki jih moramo poslušati oziroma posledično tudi izvajati.

Strinjam se z napisanim .Lp

rakov povratnik - 23.09.2016 - 07:45

Martin, pohvale, sedi, 5!

Imam pa le eno pripombo... paramecij je enoceličar in ne more imeti ene možganske celice, ergo možgani so domena višjih bitij... ne strinjam se niti s poimenovanjem paramecij... ameba, na primer, je tudi prabitje, je tudi enoceličar, se hitreje razmnožuje kot paramecij in zna narediti dosti več škode. Za naslednjič ;-)

Martin Krpan - 23.09.2016 - 13:09

Hvala za biologijski dodatek :).

Vsi pa veste, kaj sem želel povedati - da naši "reformistični enoceličarji" delujejo tako, kot da imajo le eno možgansko celico.

čipka - 23.09.2016 - 08:26

Bravo, Martin Krpan.

 

Sara - 23.09.2016 - 08:59

Tako lepo in resnično ste napisal...bravo!

ana - 23.09.2016 - 09:15

Bravo. Pošljite to še vladi, saj ne zna razmišljati ali noče !!

Pomlad - 23.09.2016 - 11:01

To je vse res. Ampak kaj nam pomaga, mi v gospodarstvu vemo kakšne napake se sprejemajo, naredimo pa na žalost popolnoma nič. Kritiziramo,

smo jezni,  čez nekaj časa se z vsem sprijaznimo.

 

Martin Krpan - 23.09.2016 - 13:14

Če se vi sprijaznite, se jaz ne in se ne bom nikdar.

Jaz delam "po svoje" - o dekadentnosti vladajoče garniture spišem blog, katerega prebere ogromno Slovencev, načrtujem svojo (tudi davčno) prihodnost, učim svoje otroke, kdo so "glavni lopovi" v Sloveniji, vedno grem na volišče in izberem (po svojem občutku, vedenju in znanju) najmanjšega "vola" (lahko pa povem, da teh imbecilov nisem volil) itd.

Če bi vsaj 50% Slovencev funkcioniralo kot jaz, je dejstvo, da se danes ne bi pogovarjali, pisali ali brali o tem maksimalnem davčnem .... :).

Uroš - 26.09.2016 - 13:59

Meni se to ne zdi tako slab ukrep. Majhna prerazporeditev kapitala od lastnikov k delavcem. Če primerjamo z drugimi državami, je to korak v pravo smer.

rakov povratnik - 27.09.2016 - 11:20

Ne vem, Uroš. Od lastnikov k delavcem? Jim bodo dali višje plače? Bodo imeli delavci manjše prispevke? Smo v socializmu, kjer smo bili vsi lastniki in bomo te višje davke od dobička dobilli delavci?

Samo tisti pesek v oči z razbremenitvijo dohodnine višjih dohodkov, pač ni v prid delavcem, vsaj večini se ne spremeni nič...

En od pravih ukrepov bi bil (recimo) zmanjšanje stopnje dohodnine v vseh razredih, vrnitev oz. znižanje DDV na "predkrizne" stopnje in s tem povečati kupno moč, stimulirati domačo porabo in investicije podjetij v proizvodnjo ter na ta način priti do večjih prihodkov od DDV in posledično v prihodnjh letih od večjih prihodkov. Tako, laično, brez doktorata in ostalih akademskih priveskov.

Martin Krpan - 27.09.2016 - 13:19

Jaz takoj podpišem, če 100% prekopiramo avstrijski davčni sistem. Pa da vidimo ...

Tole pa ni nobena prerazporeditev, je čisto navadna KRAJA in polnjenje riti požrešnemu, nepotističnemu, koruptivnemu javnemu sektorju.

Kdor drugače pravi, je ... najverjetneje prisesan na državne jasli.

P.S. Če vzamejo kapitalu, ali mislite, da bo ta potem "prišel" v Slovenijo in da bo ta "ostal" v Sloveniji? Koliko manj imamo - bomo imeli zaradi tega v Sloveniji delovnih mest? Naj mi nekdo pove in zapiše eno VEČJO investicijo iz tujine v zadnjih 3 letih, da je nekdo nekaj "pripeljal" v Slovenijo in tukaj odprl 100 delovnih mest (ne govorim o tem, da so tujci pokupili slovenske firme). Dokler imamo takšne zblojence in zblojena razmišljanja, ni šans, da nam gre bolje ... tistim v gospodarstvu, seveda :(.

Martin Krpan - 27.09.2016 - 19:40

Če nas je prejšnji finančni minister "Mr. Marmor - vedno pripravljen na čakanje" pošiljal k psihiatru, bi lahko ta nasvet najprej dal svoji naslednici.

Ta je na današnji seji v Državnem zboru RS ob predstavitvi mini davčne reforme (če lahko temu fiasku tako rečemo) med drugim dejala naslednje: "Neposreden učinek dviga davčne stopnje bo zaznan le pri zavezancih, ki izkazujejo pozitivno davčno osnovo."

 

Njena izjava se seveda nanaša na utemeljitev dviga stopnje DDPO iz 17 na 19%.

P.S. Ko bo prej ali slej letela iz MF, kolikor je dolga in široka, si bo lahko služila kruh v kakšnem ljubljanskem podhodu kot neposreden avtorski lik iz Butal! Ko misliš, da ne moreš dobiti večjega bebca na mesto najpomembnejšega ministra v vladi RS, evo ... kandidatov kolikor hočeš. Vsak v kretenizmih preseže prejšnjega, očitno bomo morali v Sloveniji stopnjevanje pridevnikov na novo definirati (s primernikom in presežniki teh zadetkov več ne moremo opisovati).

kratki - 28.09.2016 - 22:45

izgleda, da nam v samostojni Sloveniji s kratkimi prekinitvami vlada rdeči udbovski ISIS, kateri predstavljajo zajedalske teroriste za gospodarstvo.