krpan in druščina postani član

ČE SO IZVOLJENI PREDSTAVNIKI LJUDSTVA RES OGLEDALO LJUDSTVA, POTEM JE SLOVENIJA EN VELIK ZAPOR ODPRTEGA TIPA! (25.10.2016)

 

rakov povratnik - 25.10.2016 - 08:56

Tako se dela, izpolnil si, kar si obljubil. Naj se kar navadijo, kako se dela in da so obljube nekakšna zaveza. Saj smo jih zato volili.

Nekateri med tistimi so glasovali za, zato ker so pač pripadniki določene opcije, drugi so glasovali proti, ker so pripadniki druge opcije in bi slika zato lahko bila malo izkrivljena. Ampak jih to ne odvezuje odgovornosti, poslanci morajo (po ustavi) glasovati po svoji vesti in ne po nareku. Zdaj pa naj odgovornost nosijo.

Smo pa res ovce. Popolnoma normalno se nam zdi, da od naših prihodkov dajemo skoraj polovico državi za karkoli pač že, potem pa še za čisto vsako stvar vsaj desetino, če ne dobro petino (mislim na DDV), če odmislim razne trošarine in posebne dajatve. Gubec je svoje popeljal nad oblast že za dosti manj.

Danes je torek, traktor sem že spravil iz garaže, vile imam naložene... Bi kar štartal proti Lj...

Martin Krpan - 25.10.2016 - 14:59

:).

Tale blog vsekakor ni agitacija, za koga naj zaposleni (vsaj zaposleni iz gospodarstva) glasujejo, temveč agitacija za glasovanje na naslednjih volitvah, kdo več ne bi smel nikdar v življenju sest v poslanske klopi oziroma komu je potrebno odreči svoj glas.

sonček - 25.10.2016 - 15:30

Nikoli več ne volim nikogar, ki je zaposlen v državni upravi 

posebno pa ne "profesorjev na fakulteti!" Tako, moji prsti so varni.

Glede etike pa so pozabili dodati ne spredaj. Tako skorumpirane 

in neetične vlade do sedaj še nismo imeli.

marička - 26.11.2016 - 17:11

Saj je jasno, da so za presežek praga za DDV, enako kot za 2x zaračunane poti, krivi računovodski delavci. Ker za pavšale poslanci ne bodo spraševali davčnih svetovalcev, se dohodnine pač ne plačuje. Pa tudi če računovodstvo pojasni, da je treba neke dajatve plačevati, se direktorji čisto enostavno lahko zagovarjajo (pred sodišči), da niso razumeli navodil računovodje (tako nam je razlagal pravnik Šime Ivanjko!).  

Za vodenje države pa tudi tistim, ki so zgoraj glasovali proti, ne dam glasu. Moja mama je skrbela za gospodinjstvo z zelo skromnimi sredstvi, pa ni dovolila, da bi bili v družini prvorazredni in drugorazredni ali celo izločeni člani družine - kar pomeni, da je "jabolko" bilo tako za očeta kot za vse ostale. Tudi mačka ni bila lačna, ker lačna mačka ne more loviti miši, je preveč slabotna. Tako bi se moralo tudi voditi državo. Toda globalizacija pohlepa je uspešna, na žalost pa še ni končana. In ne verjamem, da mi volivci sploh lahko kaj odločamo kdo nas bo vodil... Janez, Pavel, Marko, mislim, da vsi nastopajoči imajo iste "delodajalce".   

Morda pa bo ljudem na tej naši zemlji bolje, ko bodo prevladale tiste prave ženske vrednote :) - ko bodo ženske zasedale vsaj polovico pomembnih voditeljskih mest v svetovnem merilu (pa ne "tečerce" ali "hilarce").