krpan in druščina postani član

Naslov teme: izdaja računa HR davčnemu zavezancu

3112  11.11.2018 - 18:03h / DDV / Avtor: tea / 130 / 1

Na nepremičnini v Sloveniji opravlja vgradna dela slovenski izvajalec,  kot podizvajalec hrvaškega podjetja.

Slovenski izvajalec ni zavezanec za DDV in bo račun za storitev na objektu v Sloveniji izstavil Hrvaškemu podjetju, ki je generalni prevzemnik posla na tem objektu.

Ker je storitev opravljena na nepremičnini v Sloveniji, se DDV plača v Slo. Ker pa Slovenski podizvajalec, ni DDV zavezanec, bo na računu izstavljenem Hr podjetju navedel klavzulo, da DDV ni obračunan, ker ni DDV zavezanec (94. člen).  Ali razmišljam prav?

Uredništvo - 11.11.2018 - 20:58

"Ker je storitev opravljena na nepremičnini v Sloveniji, se DDV plača v Slo."
- ... kraj opravljene storitve je v Sloveniji, kjer nepremičnina leži, v kolikor gre za storitve v zvezi z nepremičninami. Glejte podrobneje tudi Pojasnila v povezavi s storitvami na nepremičnini, ki so objavljena tudi na "popolni davčni rešitvi" - SuperDavki.com.
http://www.ddvpoznavalec.si/article/3518

Drugače pa razmišljate prav - v kolikor z opravljeno storitvijo slovenski izvajelc ne preseže mejnega zneska 50.000,00, potem se šteje za malega davčnega zavezanca in račun izstavi skladno z določilom 141. člena PZDDV. 

PS: vabljeni na mali in veliki DOHODNINSKI MARATON:

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/seminar/120/mali-in-veliki-dohodninski-maraton--dohodnina---prispevki---praktino-davno-izobraevanje

Da pa boste pripravljeni na spremembe ZDDV-1 od 1.1.2019 naprej, vabljeni tudi na praktičen seminar:

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/seminar/121/spremembe-zddv-1-od-01012019-naprej--razgibani-dodatek-evropske-sodne-prakse