krpan in druščina postani član

Naslov teme: Poročanje REK obrazec

2635  24.07.2017 - 09:44h / Ostalo / Avtor: nina / 85 / 2

Imamo račun na katerem je zaračunana letalska vozovnica in nočitev za našega zaposlenega. Račun je izstavljen na podjetje in plačan preko TRR-ja. Torej, podjetje mu plača prevoz in nočitev, ker gre na sejem v tujino. Zaposlen nima drugih stroškov v zvezi s tem službenim potovanjem.

 

Ali moramo ta znesek poročati na REK obrazcu kot povračilo stroškov? Ni mi logično zakaj bi poročali, če pa zaposleni nima nikakršnih stroškov s tem.

 

Hvala za pomoč,

Nina

tina - 24.07.2017 - 16:41

To so njegovi potni stroški, o njih pa je potrebno poročati, saj se poroča samo za zaposlene ! Letalsko karto in nočitev obračuna na potnem nalogu, izplačate pa ne, ker ste že plačali. Kaj pa dnevnica ? Če je potovanje trajalo, da je bila potrebna nočitev, gotovo ni bil na poti manj kot 14 ur (sejem)- za polno dnevnico ali več ! Ni pa pomemben način plačila ampak vsebina. Za zaposlene so potni stroški le po potnem nalogu, ki mora biti izstavljen pred službeno potjo

 

(Zopet tema : kaj poročati - išči temo kar precej nazaj - pa še pravilnost obračuna potnih stroškov - vi bi pa kar nekaj, kar brez potenega naloga ?)

nina - 25.07.2017 - 09:37

Hvala za odgovor.

 

Vse imamo urejeno, dnevnice in potni nalog je izstavljen vedno pred službeno potjo.

Malce me je zmedlo.. ko berem kaj je potrebno poročati, me moti, ker vsepovsod piše IZPLAČANO zaposlenemu. V tem primeru ni nič izplačano.

 

Itak pa vedno raje poročamo.. bolje več, kot premalo.

 

Lp, Nina