krpan in druščina postani član

Naslov teme: odpovedni rok

3178  19.10.2001 - 15:10h / Ostalo / Avtor: Pepi / 47 / 6

Delavki sem dal odpoved zaradi ukinitve delovnega mesta z šest mesečnim odpovednim rokom!Sedaj me zanima kako bi se je lahko rešil malo prej ker se bojim da mi bo napravila kakšno škodo!
Bedasto se mi pa zdi da bi ji plačeval šest mesecev po 70% osnovne plače, ona se bo pa doma praskala in se smejala!Rad bi se je rešil do NOVEGA LETA ! Nujno prosim za nasvet!!!Odpovedni rok je podpisala danes 15,10 2001!

mp - 19.10.2001 - 18:39

Dvomim, da je nekomu, ki ostane brez službe do smeha in praskanja. To, da imate strah pred svojimi delavci, lahko pomeni samo eno: da ste slab delodajalec.

Tiče - 19.10.2001 - 20:41

Če je delavka postala tehnološki višek ni nujno, da bo doma in dobivala 70% plačo. Dajte ji delo za čas odpovedi in plačio kolikor bo naredila.

MAX - 20.10.2001 - 03:12

Domnevam, da ste delavko s sklepom dali "na čakanje" - torej jo lahko tudi v službo pokličete - da bo vsaj kaj delala in se ne bo samo praskala doma. Seveda pa je ne boste!! Lahko Vam napravi preveč škode!! Veste, po navadi je vedenje delavca odraz vedenja delodajalca!!

frik - 20.10.2001 - 17:04

Da te potolažim - s svojimi predhodniki se samo delno strinjam - ni vedno kriv samo delodajalec. Poznam več primerov iz prakse, ko so zaposleni dokazano kradli blago, denar in ponarejali dokumentacijo, delodajalec pa je samo želel, da se jih čimprej znebi in da jih nikoli več ne vidi... V teh primerih so delavci dobili karkoli so hoteli (bili so tudi na čakanju), vendar samo pod pogojem, da jih naslednji dan ni bilo v službo... V večini primerov je šlo za mlad kader in delodajalec ni imel srca, da jih kazensko ovadi (čeprav je šlo včasih za velike vrednosti). Popolnoma se strinjam, da bi bila kazenska ovadba "dobra šola" za zaposlene, po drugi strani pa jim lahko na začetku življenja uničiš vse možnosti, da postanejo drugačni - boljši. Kdo od klepetalcev pa bi zaposlil osebo, ki je bila v zaporu zaradi kraj?

Mislim, da se do novega leta delavke lahko znebiš le na podlagi hujših kršitev delovnih obveznosti. Treba pa je uvesti in PRAVILNO speljati disciplinski postopek - da ni pravne podlage za pritožbo. V tem primeru delavec ne dobi pravic na zavodu.

Druga možnost je novi dogovor z delavcem.

Izbira je tvoja.



p.s.
Upam, da spadaš med poštene delodajalce in da tvoja delavka spada v kategorijo obširno opisanih zaposlenih.....

DRUGIČ SE PA PREJ POZANIMAJ KAJ LAHKO NAREDIŠ! Saj veš - po toči zvoniti je (skoraj) prepozno.

Nina - 22.10.2001 - 07:40

Zelo me zanima, zakaj ste ji dali tako dolg odpovedni rok?!

AP - 23.10.2001 - 15:50

Kolikor jaz razumem, jo je dal na tehnološki višek.