krpan in druščina postani član

Naslov teme: dnevnice - avtoprevozniki

1671  07.05.2024 - 16:00h / Dohodnina / Avtor: Sara / 262 / 0

6.1.1 Povračilo stroškov prehrane – avtoprevozniki v mednarodnem cestnem prometu
Po pojasnilu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je z vidika Zakona o delovnih razmerjih - ZDR-1 napoteni delavec vsak delavec, ki je zaposlen pri delodajalcu, in ga
ta napoti na začasno delo v tujino (države EU ali tretje države). Posebnosti delovno pravnega položaja delavca, ki ga delodajalec začasno napoti na delo v tujino, ZDR-1 ureja v določilih 208. in 209. člena. Upoštevaje navedeno se za napotenega delavca na delo v tujino za davčne namene šteje vsak delavec, za katerega je potrebno upoštevati posebnosti delovno pravnega položaja, določene v 208. in 209. členu ZDR-1. Glede na določbe ZDR-1 na področju napotitve na začasno delo v tujino za voznike v mednarodnem cestnem prevozu ni določenih nobenih posebnosti glede na vrsto prevoza (kabotaža, mednarodni prevoz, ki je ali ni dvostranske narave), ki se upoštevajo pri izvajanju EU zakonodaje (predvsem Direktiva 1057/2020).
Za namene davčne obravnave dohodkov se vozniki v mednarodnem cestnem prometu štejejo za napotene delavce, pri čemer se za posamezno napotitev šteje opravljanje delovnih nalog voznika v mednarodnem cestnem prometu v okviru ene odsotnosti s sedeža delodajalca.

Se pravi, da dnevnice pri avtoprevoznikih ostajajo enako kot sedaj. 
Bodite prvi, ki bo komentiral.