krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDV in tretje države

1418  05.04.2024 - 11:09h / DDV / Avtor: zmedena / 362 / 3

Pozdravljeni,

Prosila bi, če bi me znal kdo usmerit na pravega svetovalca, ki bi mi znal svetovati glede dodelave materiala v tretji državi. Primer imam: SI naroči material dobavitelju v EU, ta dobavitelj v EU naroči blago v tretji državi pri podjetju X. Podjetje X pošlje v svoji državi na dodelavo podjetju Y (ista država). Podjetje Y pa nam pošlje polizdelek v SI.  Kako pravilno izpeljati postopek ali na koga se obrniti, da izvedemo vse  prav.

Hvala

Urendištvo - 06.04.2024 - 08:58

Kdo komu kaj zaračuna, bi bilo dobro vedeti. Katera relacija vas zanima? Če naročate končni izdelek od dobavitelja EU (on opravi vse v povezavi z dodelavo blaga v tretji državi), ki se dejansko uvozi iz tretje države v Unijo (SLovenijo), potem ste opravili uvoz blaga. 
A dodelavo kdo izmed sodelujočih zaračuna vam neposredno?

"Popolna davčna rešitev" - Superdavki.com - že več kot 20 let
https://www.superdavki.com/article/23721/ref_cat/358

zmedena - 08.04.2024 - 07:04

Račun za material dobimo od dobavitelja iz EU. S podjetjem X, kjer naš dobavitelj naroči material  -nimamo nič z njimi, samo naročimo našemu dobavitelju v EU, da pošlje material našemu podjetju Y (se pravi gre od podjetja X do podjetja Y, ki sta v isti državi izven EU), kjer nam podjetja Y naredi polizdelek. Podjetje  Y nam pošlje račun za predelavo v polizdelek in včasih  naredi uvoz on  v SI ,včasih ga mi. Zanima me kaj bi morali mi narediti v tej tretji državi, če sploh moram kaj, ko gre material od enga do drugega podajetja? Ta del v tretjih državah me bega? Prevoz organizira za prvi prenos materiala dobavitelj iz EU.

Zmedena - 17.04.2024 - 13:00

Uredništvo imam vprašanje za vas. Ali  mogoče svetujete pri vas glede poslovanja s tretjimi državami? Kot je opisan primer zgoraj.