krpan in druščina postani član

Naslov teme: obvezni zdravstveni prispevek

1254  25.03.2024 - 13:36h / Ostalo / Avtor: DK / 588 / 2

Delavec nam je prinesel odločbo od centra za socialno delo, da njegova partnerka prejema denarno socialno pomoč in je upravičena do plačila OZP. Ker njegov dohodek ni tako velik, da bi preživljal oba, je tudi on oupravičen plačila OZP. 

Plača za mesec februar je že izplačana in OZP smo mu odtegnili. Zanima me kako sedaj postopati. Ali on zahteva na centru za socialno delo vračilo teh 35 eur ali kako drugače? 

Jocad - 26.03.2024 - 09:07

Opz je obvezen. Prej ga je sam plačal, sedaj se mu pa odtegne od plače.

cecika - 26.03.2024 - 13:58

Sem imela enak primer. Delavcu smo vrnili OZP ki smo mu ga odtegnili, zdaj mu ga ne bom trgala od plače do takrat ko ima veljavno odločbo CSD. Ko poteče odločba, je delavec sam dolžan prinesti novo, če bo še vedno imel pravico da mu CSD plačuje OZP. Z vračilom delavcu sem imela kar komplikacije (stornirala sem REK in popravila, naslednji dan so me klicali iz Fursa in me "nakurili" da tega ne bi smela - komaj sem se zmenila), zato sem dala obvestilo vsem zaposlenim da  morajo vsi dostaviti potrdila o opravičenosti OZP pravi čas (imamo plačo 18. v mesecu - morajo dostaviti potrdila do 10.), sicer nikomur več ne vračamo.