krpan in druščina postani član

Naslov teme: OZP

962  05.03.2024 - 11:25h / Dohodnina / Avtor: Bica / 436 / 1

Prosim pomoč, je že kdo popravljal in vračal OZP - v januarju plačan OZP 2x (vojni veteran prinesel naknadno obvestilo). Najbrž se popravi REK za januar brez OZP in obrazložitev ter dokaz Fursu, kako pa pri plači vrniti delavcu? In če se popravi Rek je potem preplačilo?
Hvala če je kdo že to delal in ima čas napisat.

cecika - 05.03.2024 - 12:12

Jaz sem popravljala za tri delavce, ker so mi povedali prepozno in nisem imela potrdil UE. Plača je bila že izplačana, prispevki še niso bili plačani. Stornirala sem Rek, naredila nove plačilne liste in obračun, delavcem smo nakazali razliko na trr. Naredila nov Rek in ga oddala.
Vendar me je naslednji dan klicala iz Fursa in "sem jih slišala", da ne bi smela to narediti..., drugič naj raje naredim popravek Rek-a, kljub temu pa sem jim morala še posredovati odločbe UE za vse tri delavce, da so upravičeni do zastonj OZP.
Delavce sem obvestila da ne popravljam za nikogar več, ker je s tem ogromno dela in če je še kdo, bo pač moral sam sebi pripisati. Je bilo dovolj obvestil po vseh medijih, pa tudi sama sem jih obveščala že od decembra... Mi je bilo žal da sem za te tri šla popravljat.