krpan in druščina postani član

Naslov teme: etažna lastnina oz vrednost zemljišča - kako popraviti napako ?

137  11.01.2024 - 07:34h / Ostalo / Avtor: Ani - ca / 237 / 1

v bilanci imam napako. In sicer nakup stanovanja ( oz v obdobju 5ih ih več stanovanj kot NN ). Določila sem preostalo  vrednost   oz etažno  lastnino ki se ne amortizirala . in je tudi nisem amortizirala . Zneskovno je vse ok, 
Napako sem naredila da sem to preostalo vrednost knjižila na  konto zaemljišča -namesto na  del  stanovanja (ki se ne am) . 
Je dovolj da samo preklnjižim iz razreda 02 v   razred  01?
Napako popraviti v reg osn sredstev .?
Bi  morala pojasnevati v Ajpes  kaka razkritja ipd Gre za zelo malo % gledano vrednost zemljišča oz etažne lastnine v primerjavi z celoto NN.

anči - 12.01.2024 - 09:14

V svojih evidencah v BB seveda to popravite. AJPES objavi BS, kjer so v enem znesku izkazana vsa opredmetena osnovna sredstva. Ker pišete NN, mogoče na naložbene nepremičnine. Razdelitev ni objavljena. V samih obrazcih, ki jih posredujete na AJPES, pa so ta sredstva vsebinsko razdeljena po AOP-jih. Jaz bi za leto 2023 v BS za preteklo leto 2022 vnesla podatke kot so pravilni, prav tako za leto 2023. Če ne gre za velik znesek, ne bi niti pojasnjevala, zakaj je lani oddana BS v tem delu različna od letošnjega preteklega leta 2022.