krpan in druščina postani član

Naslov teme: Protokol

984  11.03.2020 - 11:40h / Ostalo / Avtor: mimica / 201 / 2

Ojla,

danes bom malo bolj poglobljeno o protokolu, ki nas zavezuje v času coronavirusa, katerega smo ga sprejeli v naši firmi. Naš šef je vztrajal in vztrajal, naj bo napisano,  ter kdo se ne bo držal tega lahko »vzame knjigo« ( verjetno misli delavsko knjižico, ki je by the way izumrla). In, kdo naj bi to napisal ? Seveda mimica. Ona vse ve, ona itaq nima dovolj dela, ona je itaq največja čveka v teamu ( to mi je zaupno povedala čistilka Fani).  Ma povejte mi, kaj se je tastari spravil name? mimica, tavžentožica. Roko na srce, ni mi bilo težko tole napisati, prevsem ker gre za resno stvar, ampak zaradi tega ne bom nič boljša niti v očeh šefa, niti sotrpink.

Protokol naj bi potekal takole:

Delo v rokavicah

Seveda. Delo z rokavicami poznamo. Z nekaterimi strankami smo skoz delali v rokavicah, še posebej če so bli prija'tli s tastarim. Izbirali smo besede kako naj ga opomnemo, ko ja zamujal s plačili, še posebej, ko mu je davkarija povečala obveznosti. Previdno, previdno, v rokavicah.

Razkuževanje

Sistem razkuževanja je večstranski. Najprej bi razkužila eKartice, naj mi ne dela prenose med konti, avtomatskih čiščenj in podobne nevšečnosti. Druga stvar, ki bi jo uvedla je ta, da bi se vsaka od nas zjutraj na tešče razkužile z whiskyjem ali brinovcem, ki ga tastari skriva po fasciklih v omari, dokumente pa ima razmetane po mizah. Parkrat zjutraj sem ga zavohala, ko sem vstopila v njegovo pisarno in na vprašanje kaj tukaj nekaj diši, mi je odgovoril, da je »pucal« testaturo od računalnika. Hahaha, dragi šefe, poznam take muštre kot si ti. No naj ne pretrgam nit moje misli predlagam, da bi se vsi skupinsko razkuževali. Zjutraj en štamperle na ex.   

Prevetritev

Absolutno sem za prevetritev. Saldakonti so nujno potrebne prevetritve. Nekateri kupci ali dobavitelji  nikoli ne doživijo prevetritve ali pa doživijo, enkrat v treh letih, ko zadeve odpišemo. Žalostno, toda resnično. Se to tudi dogaja pri vas, a ne? Druga stvar je pomanjkanje kadra, ko hočejo iz nas iztisniti največ kar lahko, mi se pa ne moremo razpočiti. Jasno, da potem ne gre. Kaj se tiče prevetritve prostorov pa je pri nas drug hakelc. Šefova svakinja ki je v penziji, pa dela pri nas preko Študenta ( ja, prav ste slišali!) ne prenese prepiha, pa luftanje pisarne odpade. Edino med malico, ko gospa gre na kratek sprehod, odpremo vse na stežaj tako, da se pomeša čist zrak z vonjavami po bureku iz sosedne pisarne ( saj veste čigave), pa smo spet na istem.     

Stiki s strankami

Stiki s strankami so na žalost najpogostejši v tem ( kužnem ) času. Nosijo dokumente po kapljicah. Na klic. Jaz bi zamenjala sedanja vrata in postavila nova na avtomatsko odpiranje/zapiranje, tako bo problem » kljuk«  rešen. Noben se ne bo dotikal ničesar, le mi sprejmemo dokumente, hvala  in čao miško, »oprostite se nam je kavomat pokvaril , sorči ker vas ne moremo zadržati na kavo«….  Naj tip čimprej izgine iz vidnega polja. Če je možno naj ostane na razdalji 1,5 m. Če pogledam datume na dokumentih , april, maj, september, bi mu jih vrgla v faco, ma kdo smo mi zate, kaj si domišljaš,  pa še plačal nisi… Ampak kultura je na prvem mestu. Zadržano, umirjeno z zadržanim nasmeškom opravimo s stranko.  Računovodja ve svoj dolg…

Bolniška

V času coronavirusa je dovoljeno delo od doma, in/ali koriščenje dopusta.  

Razmišljam

-          ali bo FURS podaljšal oddajo DDPO-ja za kakšen dan.

-          skupaj z plakati o koronavirusu, ki jih bomo dobili v kaseljcih, bi lahko poslali kakšno masko.    

Ne, nič več ne razmišljam, vse se itaq ve.

Imejte se lepo in pazite nase.

 

Lp, mimica  

  

petra - 11.03.2020 - 12:57

..wedno skrajno zanimivo pri vas....

F.r.a.n.j.a. - 12.03.2020 - 23:45

Sem za razkuževanje, pa naj gre 40 dni brez alkohola rakom zvižgat, haaaa.
Ne bom vedno ponavljala eno in isto, toda tvoja "fantazija" vedno udari tja, kjer se takšne prigode dogajajo. Pa še resnične so.
Tudi tebi vse lepo.
Lp