krpan in druščina postani član

Naslov teme: Samoprijava Airbnb

1406  03.04.2018 - 22:40h / Ostalo / Avtor: airbnb / 143 / 2

V letu 2016 sem slaba 2 meseca oddajala stanovanje na Airbnbju kot fizična oseba. Sedaj moram narediti samoprijavo. Imam pa tudi s.p., ker imam trgovino. Ampak ta s.p. nima nobene veze z oddajajem stanovanja, saj sem lastnica kot fiz.oseba.

Baje se moram "za nazaj" vpisati v davčni register. Ali se bo to kaj teplo z mojim s.p.-jem ali je to popolnoma neodvisno?

Prav tako moram oddati obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodkov iz dejavnosti za leto 2016. 

Ali ima to kakšne veze z mojim s.p.-jem? To najbrž moram narediti na novem obrazcu DDD-DDD.

Če ima kdo izkušnje s tem, naj mi prosim pomaga.

 

AJIVA - 04.04.2018 - 07:43

kar je meni znano vam povem: najprej se morate prijaviti kot sobodajalka, potem morate prijaviti sobe ki jih oddajate, potem pa še e-turizme kjer boste prijavljali turiste, vse to se naredi preko e-davkov, seveda morate imeti digitalni podpis. prijaviti se morate tudi kot a tipični zavezanec da boste plačali DDV od prejetega računa ali obvestila od provizije, ki vam jo zaračuna airbnb  Več si poglejte na spletni strani - sobodajalci. Mogoče pa bi bilo bolje če v s.p. razširite dejavnost in potem naredite vse zgoraj povedano, zaDDD-DDD za leto 2016 in tudi 2017 če ste imeli to dejavnost, popravite DDD-DDD  seveda kot samoprijavo. 

Urednica - 04.04.2018 - 08:25

Priporočamo vam naše izobraževanje, 3. tema - DOHODNINSKE AKROBACIJE, kjer bomo obravnavali tudi airbnb, booking - dohodek iz dejavnosti ali dohodek iz oddajanja v najem...

 

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/aktualno

 

Uredništvo