krpan in druščina postani član

Naslov teme: Blago kupljeno v Nemčiji, odpeljano v Švico

684  15.02.2018 - 00:43h / DDV / Avtor: Ana / 83 / 2

Prosila bi za pomoč:

SLO davčni zavezanec v Nemčiji kupi blago od DE zavezanca. Blago se iz Nemčije direktno odpelje v Švico CH zavezancu.

DE zavezanec izstavi račun SLO zavezancu, SLO zavezanec pa potem račun izstavi CH zavezancu... Kako je z izvoznimi listinami? No, verjetno še česa ne vem in ni tako enostavno kot se zdi... Mi lahko kdo pomaga oz. pove kaj več kako postopati v takem primeru? kako je z obračuni DDV-ja.....?

Uredništvo - 15.02.2018 - 08:34

Ana, slovenski DDV se v tem primeru ne obračuna, če vas to kaj tolaži :)Transakcija je predmet nemškega in švicarskega predpisa.


Kako je z izvoznimi listinami tudi klepetulje ne vemo, saj morate o poslovnem dogodku vedeti veliko več kot vsi drugi (kdo je izvoznik, kje preide lastništvo nad blagom, ali se na blagu izvedejo še kakšne storitve itd.).

Popolna davčna rešitev:

http://www.superdavki.com/home
Prava računovodska izbira:

http://www.doberracunovodja.si/
Dobra dodana vrednost:

http://www.ddvpoznavalec.si/home

Mat - 16.02.2018 - 12:22

Za vas je to promet na 3 trgih, blago ne pride v RS zato nikakor ni interkom nabava. 

V praksi prosite, da je izvoznik iz EU nemško podjetje, za njih je to izvoz, čeprav je faktura na vas, ki ste v EU, za vas je to promet na 3 trgih ne gre nikamor v obrazce za ddv ne vhod ne izhod, je pa še varianta , da špediter v D izvozno carini na vašo fakturo, vendar pozor če blago gre direktno iz D v CH za vas to spet ni interkomunitarna nabava, ker ne pride v SLO, na izhodu pa je IZVOZ, ker imate izvozni EUL.  Za D podjetje pa je vseeno interkom prodaja .....  za vas pa nabava ne sme biti, ker blago fizično ni prišlo v RS, kar je pri nas pogoj, da sploh lahko govorimo o interkom nabavi . (  je unikum, druge države imajo v eu to drugače ni pogoja , da blago vstopi na njihovo ozemlje.)