krpan in druščina postani član

Naslov teme: prevoz napotene

134  10.01.2018 - 15:55h / Ostalo / Avtor: ppn / 116 / 3

Zaposleni bo šel za 5 dni delat v tujino - napotitev (ne gre za sestanke). Za prevoz od hotela do podjetja kupca smo vedno najemali avto, ker je bilo ceneje kot taksi. Javni prevoz ni možen, ker je vseskup nekje v hribih.

 

Mora zaposleni sam plačati celoten najem avta in zavarovanja avta. Povrnjeno dobi lahko samo 0,18€ na km?

 

Če mu plačamo najem mi, mu moramo za to izkazati boniteto oz. izkazati prevoz nad uredbo, in vse obdavčiti in je to isto? Kaj to pomeni, da bo revež plačeval višje vrtce, imel manjše otroške dodatke, .... zaradi tega, kar nima veze z njegovim privat življenjem in v resnici sam nima nič od tega? Že itak nihče noče it delat v tujino, bi bili raje doma z družino.

 

Kako naj vse to razložim šefom in zaposlenemu, saj bodo mislili, da se hecam? Kaj se to gre naša država s takšnim zakonom?

mia - 11.01.2018 - 06:45

mi imamo napotitve do 30 dni. Ali lahko še vedno pišemo potne naloge? Delavec gre na pot s službenim avtom. V tujini se vozi od hotela do kupca s službenim avtom, ali mu moramo obračunati boniteto za teh par dni ter mu obračunati prevoz 0,18 eur/km? Dnevnice na nedelovni dan ni, kaj če mu tujec podpiše, da je delal pri njemu? Kakšno dokumentacijo na vodimo, da bodo zadovoljni na fursu???

 

ppn - 11.01.2018 - 08:37

V določenih državah podjetja ne smejo delati med vikendi, prazniki in morajo državne organe prositi za dovoljenje za delo ob teh dnevih. Tako tuje podjetje v nekaterih državah vašemu napotenemu zagotovo ne bo podpisalo, da je delal med vikendi, če pa še sami zase nimajo dovoljenja. Pa tle so še omejitve nadur, pa odmori v tujini po tujih zakonih,..., ki naj bi jih mi v celoti poznali, pa še slovenskih ne znamo tolmačit, in to celo če greš samo za 3 dni v tujino.

nočko - 11.01.2018 - 20:15

Izplačate mu lahko samo prevoz po 0,18. In nič drugega. Vse ostalo je boniteta. Torej nič službenih kombijev za skupinski prevoz, nič taksijev, nič ostalih službenih avtomobilov.

 

Na žalost. Trenutno stališče FURS-a je takšno.

 

lp