krpan in druščina postani član

Naslov teme: Rudarjenje kriptovalut in normirani s.p.

81  08.01.2018 - 10:02h / Drugi davki in takse / Avtor: Miha / 265 / 2

Zanima me, če je možno odpreti (popoldanski) s.p. z normiranimi stroški za potrebe rudarjenja kriptovalut? Kakor sem razbral se za tovrstno dejavnost podjetje registrira pod 70.220 Drugo podjetniško in poslovno svetovanje. 

Glede prijave dohodka pa me zanima, kako se točno ugotavlja? Odgovor "višina dohodka se določi v evrih. Pri njenem določanju se upošteva vrednost kriptovalute v času, ko je dohodek prejet" mi je nejasen saj se kriptovaluta ustvarja vsako minuto, 24 ur na dan, vrednost pa vseskozi niha (ne več če sploh obstaja kakšna centralna uradna vrednost).

Ima kdo mogoče kaj izkušenj iz tega? Hvala vnaprej.

J - 09.01.2018 - 10:53

Zanimivo področje, saj je ribarjenje v kalnem danes res popularno.

Mr_X - 09.01.2018 - 15:05

:) ... pri nas je to še precej "stone age".

Če pogledaš definicijo denarja: "dobroimetje na bančnem računu" , potem kriptovaluta ni denar !!! Ne podpira je nobena banka na svetu. v BS jo lahko uvrstiš le med zaloge ali neopredmetena OS odvisno kaj boš počel s tem naprej. 

Če misliš na akontacijo DDD ob ustanovitvi se pač nekaj izmisliš da je (+/-) 0 .. 

citat:"Pri njenem določanju se upošteva vrednost kriptovalute v času, ko je dohodek prejet" mi je nejasen saj se kriptovaluta ustvarja vsako minuto" - od mininga ne moreš "natančno" določati vrednosti  - lahko ga v trenutku ko to dejansko pretvoriš - zamenjaš v denar (eur, usd, etc) ... 

P.S: za konec pa še ta zelena, da je za FURS Bitcoin gotovina ... (mi kar solze pritečejo na oči, LOL)