krpan in druščina postani član

Naslov teme: Spletna prodaja - obvestilo o obveznosti izdaje računa

4699  10.12.2015 - 11:28h / Ostalo / Avtor: pinko / 115 / 5

Glede na to, da Zakon o davčnem potrjevanju računov naroča zavezancu, da mora v poslovnem prostoru, na vidnem mestu, objaviti obvestilo o obveznosti izdaje računa, me zanima, kako je to pri spletni prodaji? Zavezanec prodaja izdelke samo preko interneta (zavezan bo uporabljati davčne blagajne - zaradi plačil po povzetju)...kako je v tem primeru z obvestilom? Ga mora kje imeti, ali ne?

Hvala za odgovor.

vili - 10.12.2015 - 12:15

pripopan na spletni strani v A5 formatu...

Matjaž K - 10.12.2015 - 13:53

to je j***n primer

Davčne blagajne: Pozor, ko obveščate kupca, ga obveščajte v zeleni barvi

09.12.2015  22:30Finance 241/2015

 

...

Lahko je tudi nalepka

Obvestilo lahko namestite na blagajno ali steno poleg blagajne ali pa denimo na točilni pult, pomembno je, da je na vidnem mestu. Kam pritrditi obvestilo na terenu? Lahko ga prilepite na prenosno blagajno ali pa ga imate kje drugje pri sebi, pomembno je, da bo kupcu vidno, pravijo na Fursu.Ali je treba imeti obvestilo kupcu tudi na tovornjakih, ki opravljajo samo dostavo blaga in pobirajo gotovino, nas je vprašal bralec. Gre za primer, ko se račun in blago pripravita na sedežu družbe, potem pa voznik z vozilom, ki je lahko v lasti družbe ali pa zunanjega izvajalca, to blago samo dostavi in pobere gotovino. Na Fursu pravijo, da mora biti obvestilo na mestu, ki je vidno kupcu, saj je temu namenjeno, torej v tem primeru naj ga ima voznik pri sebi oziroma v tovornjaku.

...

pinko - 10.12.2015 - 14:15

Haha :)

V našem primeru stranka prodaja več ali manj v Italijo, tako, da je prevoznik italjanski kurir. Torej kaj, sprintamo tisto obvestilo, ki je v italjanščini? :D

Hvala za odgovor.

vili - 10.12.2015 - 17:20

pomembno je, da bo kupcu vidno,

 

torej sem prav odgovoril, manjkalo je samo :

 

kupca obveščajte v zeleni barvi

Matjaž K - 10.12.2015 - 22:57

se strinjam - treba je dati prednost vsebini predpisa pred formo predpisa

vsebina: namen obvestila = kupec ga mora videti / z njim biti seznjanjen

forma: (zmotno) predpostavlja, da kupec vedno osebno pride po nakup v poslovni prostor, kjer se izdajajo računi / je objavljeno obvestilo

ker je forma v danem primeru zmotna (kupec ne pride v pisarno spletne trgvoine kjer se izpiše račun), je torej ZP (zdrava pamet), da se obvestilo objavi na spletni strani - najbolje bi bilo, da se kupcu takoj po potrditvi (he he) naročila na zaslonu izpiše obvestilo (v "propisni" zeleni barvi)

(ZP - zdravpred pravn obliko