krpan in druščina postani član

Naslov teme: Oznaka poslovnega prostora

4384  24.11.2015 - 17:06h / Ostalo / Avtor: Jojo / 295 / 2

Ali lahko poljubno označiš poslovni prostor? npr.EL-TR1

Kot elektronska naprava za izdajo računov, npr. EL-TR1-1

mr-1 - 26.11.2015 - 11:20

Oznaka je lahko poljubna.

Pazite le na to, da v primeru, ko boste na enak način številčili tudi račune, ki bodo plačani na TRR, ob oblikovanju SI reference črke niso dovoljene; sklic torej ne bo mogel biti enak številki računa...

Janez - 26.11.2015 - 12:21

Izogibajte se pomišljajem v oznakah prostora in blagajne. 

Če se le da, tudi črk ni preveč pametno uporabljati, ravno zato, ker je veliko ljudi navajenih ob plačilnih nalogih v sklice na številko pisati kar številko računa. Če bo kak račun plačan preko TR, je to vsekakor brez potrebe.

Poleg tega pomislite še na to, da boste vsak račun, ki ga izstavite davčnemu zavezancu (ali pa bo plačan na TR), morali s celotno trodelno številko imeti evidentiran v knjigi izdanih računov in če boste pretiravali s pesniško svobodo pri oznaki prostora in blagajne, bo to kruto pomenilo navajanje trodelne klobase povsod: v davčnih knjigah, v saldakontih, na opominih, IOP obrazcih, odprtih postavkah in morda še v kaki drugi knjigi.

Skratka - uporabite KRATKO in NUMERIČNO oznako prostora in blagajne, če se le da.

Nobene potrebe ni, da npr. edino blagajno, ki jo imate, opremljate s številko računa

TRGOVINA1-BLAGAJNANAPULTU1-00001.

Čisto fajn bo, če imate račun št. 1-1-00001 in mirna Bosna. 

Ker - predstavljati si moramo tudi, da bo veliko teh računov nekje končalo tudi kot prejet račun in ga bo nekdo moral knjižiti v saldakonte / glavno knjigo itd. A mislite, da imajo tam vsi programi na razpolago 50 in več-mestna polja za knjiženje številke računa (ki pa se jo seveda mora knjižiti)? 

Vam prišepnem: nimajo.