krpan in druščina postani član

Naslov teme: MJU prevzem namenskega potrdila

4324  20.11.2015 - 08:09h / Ostalo / Avtor: FERENA / 108 / 3

Pozdravljeni! Ne vem, kako naj na spletni strani MJU prevzamem namensko potrdilo. Na edavkih sem oddala zahtevek, prevzela referenčne številke, jih vpisala na edavkih, naprej pa ne znam..Kakšen namig?

Cicero - 21.11.2015 - 16:58

Ob prevzemu referenčne številke je na prevzemu tudi stavek:

Spletna stran za prevzem digitalnih potrdil je na tej povezavi.

In če kliknete na modro označeno in podčrtano besedo pridete na ustrezno spletno stran kjer vnesete dobljene podatke. Druge barve verjetno ne bodo dali na izbiro.

Cicero - 21.11.2015 - 17:08

Če ste prišli na spletno stran MJU, pote, imate rubrike kamor vnesete podatke iz potrdila. Naprej.

Nato pa kliknete na PREVZEM. Od tega trenutka naprej ste prepuščena vašemu brskalniku in ne več MJU. Glede na brskalnik se odpre okno ali rubrika kjer se omogoča obdelavo naprej. Tam neznanje o nadaljnem delu ni več krivda FURS ali MJU ampak znanje uporabe računalnikov. Kdor ne zna mora nekoga plačati da mu pomaga ali dobiti primernega prostovoljca.

Če ste dobili napako napisano na ekranu HTTP Status 500 - HANDSHAKE ALERT potem ni nič narobe z vašo opremo ampak ne deluje strežnik MJU, kar pa je njegov redni način delovanja, vsaj na začetku. Ko o tem pokličeš na FURS se vsi delajo neumni in ne vedo kaj to pomeni, niti ne vedo o kaki napaki na sistemu. Kasneje se morda opogumijo in pošljejo povratno informacijo na reklamacijo delovanja.

 

FERENA - 24.11.2015 - 08:16

Res hvala za vaše izčrpno pojasnilo in poučevanje glede barv povezave in neznanja uporabe računalnika. Vsakomur, ki mu bo do tega, da ga kdo arogantno okrca, bom predlagala, da vprašanje naslovi direktno na vas. Vsem drugim pa, ki so imeli iste težave kot jaz, pa, da poskusijo prevzeti potrdilo s katerim drugim brskalnikom, razen s chromo. Deluje. Lp vsem in prijazen dan vam želim.