krpan in druščina postani član

Naslov teme: V slovenski vladi kar tekmujejo, kdo je večji "davčni idiot" ...

4270  18.11.2015 - 08:42h / Ostalo / Avtor: Martin Krpan / 147 / 8

Tako informativno - svojo davčno bebavost sta Kolarjeva in Mramor izkazala že v preteklosti, sedaj pa tekmujeta, kdo je večji "davčni idiot" :)

 

Od zdravstvene reforme ministrice Kolar Celarčeve za zdaj le napovedi novih prispevkov .... Kako bi zvišali obvezne prispevke in koliko naj bi pridobila zdravstvena blagajna:
- 20 odstotkov višje prispevne stopnje za upokojence (ocena: 73 milijonov evrov na leto več),
- za tri odstotke višje premije za obvezno zdravstveno zavarovanje (ocena: 69 milijonov evrov na leto več),
- 20 evrov mesečno iz proračuna za vsakega otroka, zavarovanega po starših (ocena: 89 milijonov evrov letno več),
- nov zdravstveni davek v višini dveh odstotkov na prihodke (tudi) iz najemnine, dividend in rent (ocena: 16 milijonov evrov letno več)
- izenačitev prispevnih stopenj nezaposlenih s tistimi za zaposlene (ocena: štiri milijone evrov letno).

 

Mogoče bomo spremenili naslov rubriko "spodsekajo neznanje" v "spodsekajmo bebce" :)

 

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/predvideno

Opa Zovalec - 18.11.2015 - 09:02

Ne morem si kaj, da ne pomislim, ali nista morda vrinjena s strani kalifata. Tako načrtno uničevanje vsega, ni zgolj naivno žaganje veje, na kateri sediš, ampak nagnusen, nekontroliran napad na civilizacijo...

xxx - 18.11.2015 - 09:12

"Usedli se bomo v kot in počakali, da nas bo konec" (DELO,18.11.15 AŠK).

 

 20% višje prisp.stopnje za upokojence - a zna kdo razložiti, nič mi ni jasno. 20.11.2015 je rok za pripombe na predloge mini davčne reforme. Tale predlog Kolarjeve je pa popolna novost, prvič videli danes. 

jasa - 18.11.2015 - 09:16

Treba bo nekje  dobiti tistih 200 mio za dvig plač v javnem sektorju ! 

Martin Krpan - 18.11.2015 - 09:24

Sredstva za zdravstvo so namenska, povišanje teh prispevkov in širitev dohodkov, obdavčenih s temi prispevki bi naj izhajajo iz ukinitve dodatnega zdravstvenega zavarovanja in ustvaritve novega monopola!

 

O sredstvih za plače, katere so dogovorili sindikalistični roparji na podlagi nepotističnega razmerja z Marmorjem, Koprivo in Cmerarjem, pa sem pisal tukaj :)

 

http://www.davkoplacevalci.com/blog/2015/cerarjev-mramor-in-40-sindikalnih-razbojnikov

Špela - 18.11.2015 - 18:37

Naša butalska vlada bi rada uničila gospodarstvo, ki že tako dih na škrge.

Verjetno nisem edina, ki bi z veseljem zaposlila nekoga, da bi s tem razbremenila naju s hčerko, ki delava cele dneve, a mi ta presneta kriza tega ne dovoljuje. Delodajalci smo tako obremenjen z grožnjami glede sankcij, posledično s kaznimi, če ne bodo izplačane plače, če ne bo plačanih prispevkov, če ne bodo plačani davki, da je, grozljivo. A ne bi bilo pametneje kakšne dajatve zmanjšati in s tem ustvariti pogoje za dodatno zaposlovanje, pa se bi proračun polnil, na račun večje zaposlenosti.

Pa še nekaj na račun tega ubogega javnega sektorja: Pisarno imam v poslovni stavbi na lokaciji, kjer meji dvorišče lastnikov in najemnikov poslovnih prostorov z dvoriščem neke direkcije. Ne le, da hodijo skupinsko na kavo in čik, to delajo pred našim dvoriščnim vhodom v poslovno stavbo, klepetajo in se smejejo, večkrat na dan, poleti ko imamo odprta okna je to prav moteče. Pri taki izrabi deliovnega časa, je dejstvo, da je zagotovo preveč zaposlenih. Kje so vodilni, morda so med njimi, da tega ne zaznajo. In takšnih voluharjev s stremljenjem po višjih plačah je ogromno.

Podjetniki moramo delo opraviti, ne glede na to, da nimamo nadzora nad izrabo časa. Ko opraviš lahko odideš, pa če tudi ob polnoči. Od opravljenega dela odvisen naš zaslužek.

Res smo butalci tudi mi, ker vse to mirno prenašamo.

 

kratki - 18.11.2015 - 19:41

Fran Miličinski je bil prerok.

Sabina V - 19.11.2015 - 09:32

Ja se zdi da vsakih ko nekdo iz Vlade odpre usta dobimo dodaten zakon ki omejuje podjetništvo in omogoča da odvetniki izvlečejo ven tiste ki to izkoriščajo.

Nekako ne želijo razumeti da več kot imamo zakonov težje jim sledimo tisti ki želimo delati po zakonu in lažje se izmikajo tisti ki imajo ta namen.

Nikoli mi ne bo jasno zakaj imamo tako visoke kazni in zakaj imamo Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Ta zakon je po mojem mnanju namenjen samo pisanju kaini ne pa dejansko preprečavenju dela na črno. Ker imamo že ve drugih zakonih navedeno kaj moraš nerediti ko nekdo dela zate, kaj je potrebno narediti ko dobiš zaslužek oz. ko plačaš fizični osebi zakaj posebaj zakon?

Zakaj teko viske kazni za napačno izstavljen račun, halo kot da se človek ne more zmotiti, hkrati pa ni nobene garancije da se polovi tiste, ki računa sploh ne izdajo.

 

Če bi imeli čiste namene bi napisali 1 ali 2 zakona notri zajeli vse in ta dva zakona nadomestili z vsemi davčnimi zakoni.

jože - 19.11.2015 - 12:12

Pripravite kmetijsko orodje za borbe, ki sledijo ob sprejemu napovedanega.