krpan in druščina postani član

Naslov teme: A je tudi vam vseeno ...

4167  11.11.2015 - 14:55h / Ostalo / Avtor: Martin Krpan / 107 / 10

tina - 12.11.2015 - 06:44

Ni nam vseeno ! Pa govorijo o varčevanju nečesa, česar nimajo (vrčuješ lahko tisto kar imaš). So vsi v istem košu, zato vedno najprej poskrbijo zase. Najprej naj bi ukinili razne agencije itdd, kamor pospravljajo odslužene uslužbence in zmanjšali državno upravo - ne pa da jo povečuje dodatno vsaka sprememba "izbrancev"

Naj ne mečejo ves javni sektor v isti koš, racionalizirajo naj ga (zakaj mora imeti  npr. šola z 12 učenci 4 učitelje, 6-8 km stran pa je matična šola - pa to niso nedostopni hribi) pa za gospodarstvo naj poskrbijo, če drugače ne, vsaj  s financiranjem. V bankah je tak strah pri odobravanju kreditov, da bi ga odobrili le, če prideš in rečeš "veste saj kredita ne potrebujem, a ker imam tako dobro boniteto pa še 3x-no ga lahko zavarujem, pa ga bom vzel" Šele takrat te nekateri jemljejo resno.

Trr - 12.11.2015 - 07:23

Ne, ni nam. Ampak o ter je potrebno razmisljati pred volitvami!!!

Mari - 12.11.2015 - 09:53

Sploh mi ni vseeno, ker racionalno že več kot 20 let gospodarim v lastnem podjetju, ki ne prejema sredstev iz državnih jasli in sem 5 let pred upokojitvijo, penzija bo le ena miloščina, od pošteno prisluženega denarja pa mi bodo primitivni razbojniki vzeli  četrtino.. Sem bila včeraj čisto na tleh.

Poleg tega živim na meji z begunci, z žico, v regiji kjer ne vidim gospodarke rasti, na podlagi katere so izračunali RAST PLAČ V JAVNEM SEKTORJU.. pa še FURS za nazaj "želi postrgati" pri malih fičnike;  same plače uslužbencev, ki kontolirajo stanejo dosti več kot pa je efekt teh sprevrženih dejanj. Čeprav sem ženska, mi je zmanjkalo besed..

zana - 12.11.2015 - 10:13

kaj se ne znamo davkoplačevalci upreti ?

xxx - 12.11.2015 - 11:54

Mala družinska podjetja so sedaj na udaru, tista, ki so uspela prebroditi in preživeti krizo. 25% obdavčitev kap.dobičkov je nacionalizacija,  Ob tem, da so nam vzeli (evropska direktiva) delnice ali obveznice bank (konkretno Banke Celje d.d.). Istočasni po TV pozivajo hrvaške varčevalce, naj se prijavijo, da bodo dobili vrnjene depozite. Mi pa smo, kaj?

Martin Krpan - 12.11.2015 - 13:52

Definitivno je to, kar sedaj pišete - mala družinska podjetja ga bodo najbolj n.... :(, prav tako pa veliki investitorji ...

 

Skratka - če nas še begunci nočejo "povohat" (ker smo menda "prerevni"), pozabite, da bo še kdo investiral v Slovenijo. Da o tujcih sploh ne govorim ...

 

Tale Mramor ima marmornato glavo - da ne bo dvoma, tako trdo in zabito, ne tako "ekskluzivno". In mislim, da ga drugače niti ne morem poimenovati, kot da je ... ekonomski pedofil ... (zaj ... je tudi mlado generacijo). Vsekakor dobi "medaljo" in poseben blog, ker je verjetno človek (upoštevajoč tudi zgodovino), zaradi katerega (berite - zakonodaje v njegovem času, ki jo je soustvarjal na MF) pobegnilo največ kapitala v tujino (finančnega, intelektualnega itd.).

Iza - 12.11.2015 - 16:40

Ne, sploh mi ni vseeno. Tudi jaz sem že 20 let v družinskem podjetju in še par let imam do penzije

potem pa smo že vsi ustanovitelji v njej. in bi...  In ko sem včeraj poslušala kao o nekih razbremenitvah gospodarstva, ki bodo minimalna v primerjavi s povečanim obdavčenjem, sem se spraševala komu oni to 

razlagajo, oz. ali so v vladi res sami norci, in verjamejo  temu kar je spisal Mramor in&

In zelo me jezi , da na TV nikoli ne pride  sogovornik , ki bi njihovo pleteničenje znal takoj ustaviti z

jasnim odgovorom, da to kar govorijo nima ne repa ne glave in je bull shit.

V tem primeru je to rop družinskih podjetij , da si bo lahko javni sektor zvišal plače pa regrese,

pa na žalost spet samo en njihov del.

sončrk - 13.11.2015 - 14:59

Imam predlog...

Vsi v gospodarstvu povišajmo cene svojega blaga oz. storitev, seveda samo za butalce iz javnega

sektorja.

silva - 16.11.2015 - 09:00

Jaz nimam nobene stranke iz javnega sektorja, težko komu kaj več zaračunam ;-). Pa spet, niso vsi za v en koš........hmmm. Res pa je, da nimajo pojma kako se moramo eni truditi, da se preživimo. Samo nam ni težko, saj smo si sami izbrali tak način.

Krasti je pa grdo in tudi smrtni greh!!!

Telih 25% na dobiček je pa uzakonjena mafijska poteza, ko hodijo po lokalih in pobirajo "SVOJ" DELEŽ.

Razočarana zelo.

MACA - 16.11.2015 - 13:29

Ne, Martin Krpan...... ni nam vseeno, zato se nekateri še trudimo, ostajamo v SLO, plačujemo davke in poizkušamo preživeti. Izhajam iz okolja, kjer smo že 40 let družinsko podjetje, pa če vržemo vse skupaj pod črto, kako je bilo in kako je, hmmmmmm........... take norije še ni bilo. Mislim..... delo je razvrednoteno, danes si uspešen in imaš dobro plačano službo če si špekulant, zdravje imaš če imaš dobre veze in poznanstva, tudi posel gre po liniji strankarskih kolegov, sploh JN,......

Sicer pa se strinjam s tvojim napisanim besedilom in z vsem kletvicam zdraven, pa še sama bi kakšno dodala. Vendar bo še slabše, dokler pri nas v SLO ne bo biti poslanec častna funkcija ( ljudje, ki so že nekaj v življenju ustvarili, so dali svoje premoženje upravljati mlajšemu rodu in namesto, da bi v penziji zgubljali čas, naredijo še nekaj dobrega za domovino, tukaj mislim, da bi marsikateri pravilnik in pod akti odpadli, saj smo pri vsej akademščini zgubili komas), ne pa karierne službe, prvo mandat v parlamentu, potem pa na delovno mesto, kjer imaš prijatelje in dobro plačano službo v neki agenciji, ki dela "ne vem že kaj".

Pa en lep sončen pozdrav iz gorenjskega konca.