krpan in druščina postani član

Naslov teme: zaposlitev mlade osebe do 26 leta starosti

3105  11.08.2015 - 12:02h / Ostalo / Avtor: aabbcc / 59 / 1

Če zaposlimo mlajšo osebo do 31.12.2015, nam 2 leti ne bo potrebno plačevati prispevkov delodajalca pri obračunu plače.

To najbrž ne velja za osebo, ki še ni prijavljena na zavodu za zaposlovanje in je komaj zaključila srednješolsko izobrazbo.

Ali imamo prav?

Danja - 11.08.2015 - 14:24

Preberite si na straneh zavoda za zaposlovanje pod naslovom Povračilo prispevkov delodajalcem na območjih z visoko brezposelnostjo, če spadate v eno teh območij. Mislim, da bi se našli pri starosti od 15 do 24 let (zaposlitev za najmanj eno leto). Nisem zasledila, koliko časa mora kandidat biti prijavljen, mora pa biti iskalec zaposlitve. Včasih je dovolj samo en dan prijave. Natančno preberite vse pogoje.

 

Je pa še druga varianta, če zaposlite osebo za nedoločen čas, staro do 30 let in je bila prijavljena vsaj tri mesece na zavodu. V tem primeru vam ni treba plačevati prispevkov delodajalca prvih 24 mesecev zaposlitve. Če se vam preveč ne mudi, se lahko kandidat najprej prijavi na zavod, nato ga zaposlite. Je zelo enostavno, ker ni treba delati nobene vloge, direktno upoštevate pri izračunu plače. Za vsak slučaj pa si priskrbite potrdilo zavoda, da je kandidat bil prijavljen cele tri koledarske mesece!