krpan in druščina postani član

Naslov teme: kje je pravica pri izterjavi dolgov od golufov?

2865  15.07.2015 - 23:58h / Ostalo / Avtor: ogorčen / 94 / 9

V podjetju smo oddali poslovni prostor in najemnik ni plačeval. Preknili smo pogodbo, ga dali v izterjavo, tip pa je dal ugovor na sodišče, da smo ga z najemno pogodbo zavedli, ker ni mogel do najetih prostorov, saj so pred objektom parkirali drugi avti. Sodišču smo razložili, da smo mu dali ključe od drugega izhoda, ki je večji in širši in s tem je bil poblem z nekulturnimi, objestnimi šoferčki rešen. In.. s čim je tip, ki je vsem dolžan, podkupil sodnike, da so razsodili njemu v prid? Sploh niso prebrali naše pritožbe, da smo mu zagotovili še drug dostop in s tem je imel dva dostopa do najetih prostorov. Kaj nam je storiti v tej pošteni in pravični državi????  Ko smo najemnika prijazno terjali za plačilo (vsakih 14 dni), pa je rekel, da naj kar vložimo izvršbo, saj bo ugovarjal in zavlačeval, kolikor bo lahko.... In sedaj se vozi do sosednjega najetega prostora v svojem črnem bmw-ju saj je nedotakljiv, saj je ponudba prostih lokalov velika, ker vsi zapirajo štacune in propadajo!

lili - 16.07.2015 - 05:07

to je dežela goljufov in sodišča ter sodniki brez znanja, izkušenj in podkupljivi. Tisti, ki pošteno delamo smo vedno na slabšem. s podobnimi težavami se ukvarjamo tudi  pri nas. živimo v deželi, kjer vlada nepoštenje in je zato pošteno delati izjemno težko- včasih si rečem, da bi vzela kar puško ali pištolo... pa kaj ko ne znam upravljati s tovrstnim orožjem...lep dan vseeno...

Nives L. - 16.07.2015 - 06:56

Če vam je v tolažbo, je tudi nas najemnik, ki se vozi z BMW-jem, podobno prinesel okoli. Na izvršbo je dal izmišljen ugovor, da je najemnine kompenziral z vstopnicami za koncerte, ki jih je organiziral. Nikjer pa seveda ni bilo nobenih dobavnic, kompenzacij, računov za vstopnice, sodišče pa je vseeno zaustavilo izvršbo, mi smo šli v tožbo, za nas so nastali so dodatni stroški in sedaj stečaj, pa odkritje stečajne upraviteljice, da je lastnik imel 4 podjetja, med katerimi je prenašal sredstva in puščal za sabo ogromno nepoplačanih upnikov, pa prošnje stečajne upraviteljice naj upniki založimo sredstva, da bo ona vložila tožbe zaradi nedovoljenih prenosov denarja,.... Popolnoma brezpravna država!!!

L.. - 16.07.2015 - 09:07

...in naši poslanci se ukvarjajo z zgodovino naših dedkov in babic in pljuvajo čez komunizem namesto, da bi že končno pustili zgodovino pri miru in napisali nov kazenski zakoniki. In seveda zakon o gospodarskih družbah, kjer ne more odpreti nove firme nihče v družini, če že imajo eno firmo in le-ta ne posluje uspešno in seveda brez dolgov do kogarkoli ... Novodobni podjetniki /beri kriminalci in zmuzljivci/ pa imajo seveda izdelane muštre za svoje početje. Meni se kolca po starem dobrem SDK, kjer so bili kontrolorji veliko bolj učinkoviti kot vsi kvazi sodničeki skupaj.

LLL - 16.07.2015 - 09:57

Bravo za vse odgovore. Imamo isti problem.

AGGA - 16.07.2015 - 10:27

Sodišče bljak, bljak... Lastne izkušnje mali podjetnik cca. 15.000 EUR prometa letno, smo tožili kapitalsko takrat zelo močno stranko za 5.000 eur. Porabili 6.000 eur za sodnišče, izvedence v 4 ih letih... na koncu neodločena sodba - sodnica Jelka Rozman - tista, ki je imela tako dobre odnose s stečajnimi upravitelji. Sledila je pritožba na višje sodišče. Glej ga zlomka sodbo smo po dveh letih dobili, a kaj ko je šla firma v stečaj... važno, da smo sedaj moralno zadoščeni.  

Sandi - 16.07.2015 - 11:36

Pred sklenitvijo najemne pogodbe je potrebno stranko preveriti na vseh koncih, prav tako kot vsakega kupca blaga.

ANEMONA - 16.07.2015 - 14:53

daj no Sandi, tvoj odgovor/nasvet  je v stilu "in potem svizec zavije čokolado", in ker ti očitno nimaš prav nobenih takih težav povej konkretno kje in pri komu  vse preverjaš morebitne bodoče kupce, da potem nimaš težav.

Mat - 16.07.2015 - 11:39

Naše sodstvo je povsem gnilo, pa vsi ga branijo, pa zakaj se ne zgledujemo po avstrijskem in nemškem sodnem sistemu, tam je veliko manj sodnikov, kot pri nas pa veliko krajše čakalne vrste so.   Največja napaka pa je, da je sodnik povsem neodvisen v odločitvah in skratka lahko namerno odloči narobe, kar je jasno 99% strokovnim ljudem le njemu ne ???  To je neumnost brez primere, moral bi biti odvisen in imet "šefa" ki ga poduči kako in kaj.   Če apliciram na gospodarstvo, kot bi komercialist lahko kupil blago mirno po 2 x ceni in mu šef ne bi smel nič reči, ja saj je potem še direktor nad njim, ki bo presojal ....  skratka banana država banana sistem !

 

Sam bi če bi le bilo možno dodajal v naše pogodbe, kar, da se razsoja na avstrijskih sodiščih in ne na naši gnilobi ............ žal pa tudi teli sodniki zaplankani največje zgube , tudi zapitki in ja take imamo ..........

 

Naj povem, da imam trenutno primer na sodišču nas je ena firma tožila z 2 tožbami za 2 obdobji za 100 % isto enako zadevo, niso hoteli združiti in ja lahko ugibate eno tožbo je dobil na 2 . stopnji tožnik eno pa mi ....  pa ni nihče sodnikov vprašal, kako je to mogoče, saj je zakonodaja enaka, tudi dokazi so bili enaki .....  ja v banani je res vse možno ..............

 

Pa ja goljufe je treba ščititi , pri nas te ogoljufajo, vendar , ker ne dokažeš da zavestno seveda ubožčki niso krivi , ja nastrada pa zmerom poštenjak ..........   uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu   "prašiči s koriti" hočejo da smo zgledni davkoplačevalci v sistemu, ki niti približno ne funkcionira in zaščiti poštene, pač pa je podpora goljufom . :(

Ogorčen - 16.07.2015 - 18:17

Uf, toliko slabih izkušenj. Mojega prijatelja je sodišče pripeljalo na rob propada, da je šel na sodišče in prijavil, da ima bombo. Plačati je moral kazen za lažen preplah...Žal z grožnjami ne prideš nikamor. Bolje bi bilo, da bi za eno leto ponudili prostor beguncem in bi mogoče dobili od občine nagrado za solidarnost... ne, od občine ne, pač pa od EU. Žalostno. Hvala za vaše mnenje, ne bomo več plačevali sodnih taks in metali denar skozi okno za sodišča!