krpan in druščina postani član

Naslov teme: Saj ni res, pa je!!

2661  22.06.2015 - 11:57h / Drugi davki in takse / Avtor: MACA / 122 / 10

Zanima me, ali od vas sotrpinov ima kdo tak primer in kako ga rešiti?! Torej: smo gostinski lokal, v občini je vsa infrastruktura urejena, vendar ne seže do nas (nemogoč priklop na kanalizacijsko omrežja komunale), torej imamo svojo greznico, no vsaj vodovod je iz javnega omrežja.

Do pred kratkim smo enkrat na leto ali pa dve leti sami naročali odvoz fekalij (se pravi praznjenje greznice) odvisno od potrebe (zakonsko je potrebno 1x na tri leta) in storitev komunali plačali (do tukaj..... vse jaso in pošteno). Od aprila naprej pa zaračunavajo odvoz in čiščenje fekalij po litru iztočene pitne vode iz omrežja, kar je podražilo strošek iz letnega odvoza fekalij iz 155 eur na 60 eur/mesec (letno 720 eur), poleg tega pa se plačuje tudi pavšal za omrežnino za čistilno napravo!!???

Kaj narediti?? Kaj svetujete??

Hvala.

Simbi - 22.06.2015 - 13:19

tole spada pa bolj med primere na POSLOVNI SOS, kot pa sem....

Pia - 22.06.2015 - 13:44

Napišite dopis na komunalo, da tega prispevka niste dolžni plačevati, ker nimate možnosti priklopa na kanalizacijo. 

martina - 23.06.2015 - 02:09

V naši občini tako že tretje leto :(

jože - 23.06.2015 - 08:37

Plačujete po sistemu priklopa na kanalizacijo. Uredite priklop sicer zavrnite račun.

MACA - 23.06.2015 - 09:47

Žal to ne gre tako, smo na vrhu hriba in ni možnosti priklopa na kanalizacijo, soseda, ki pa je fizična oseba, pa nima obračunano, menda je samo za podjetja tako. Smo klicarili od Poncija do Pilata, vendar je bil odgovor vedno.......pač tak je občinski sklep, da se pač tako zaračunava. Vendar moje mnenje je ali mi dajte iste pogoje kot ostalim občanom, ali pa zaračunavajte čiščenje greznice, tako kot je bilo!!

Lp

Iza - 23.06.2015 - 09:56

Ja, je res. Tudi v Ljubljani so za storitve javnih podjetij v lasti občine enaki odgovori:" tak je občinski predpis ! ", pa  pojdite na ustavno sodišče , pa boste videli, da vas ne bodo šmirglali, ker imajo preveč dela

z branjenjem bolj pomembnih prebivalcev.

Mat - 23.06.2015 - 14:22

Tak je občinski odlok ???   Ja in naše butaste občine imajo obilo neustavnih občinskih odlokov skreganih z tržnimi dejavnostmi in žal je tako.   Predlagam izpodbijanje oziroma presojo zakonitosti tega občinskega odloka. Pritisnite še na komunalo ...  Vam pa povem, da ima občina Piran še bolj butast občinski odlok.  Leta 2009 so prodali za mastne pare svojo kurilnico Petrolu d.d. in uvedli kar odlok, se pravi vsak ki ima nepremičnino na območju vodov toplovoda, se avtomatsko mora priključiti in ogrevati na tak način, pa če mu je všeč ali ne.  Da ne omenim, da se v topli občini Piran da ogrevati z toplotnimi črpalkami in na več načinov, samo to vam je prepovedano, morate plačevati tam ogrevanje, ki je primerljivo vsaj 400% dražje, kot v Ljubljani..............            tako ali se pa toži   se tožim že mnogo let in sedaj največji biser v dveh enakih tožbah, višje sodišče enkrat razsodi njim v prid enkrat pa meni .....  ??  Ja v Banana republiki je vse možno.............

pika2 - 23.06.2015 - 14:33

A potem vam čistijo greznico redno? vsak mesec? Pridejo sami, brez jih klicat?  Če plačate, potem tudi zahtevajte opravljeno storitev, ki ste jo dolžni plačati.

Tanja - 24.06.2015 - 06:16

Tudi mi v okolici Maribora nimamo kanalizacije, pa plačujemo Nigradu mesečno glede na porabo vode, kljub temu da letno plačamo čiščenje greznice. Smo poskušali že vse, pa se zaletavamo v zid. Treba plačevat...

anelija - 29.06.2015 - 10:34

Zahtevajte pisni odgovor, kdaj vas bodo priklopili na omrežje, zakaj še niste priklopljeni itd. Zavračajte račune z utemeljitvijo, da vam koriščenje te storitve ni omogočeno in se ne pustite odpikati z "tak je občinski odlok". Prav je, da se storitev plača, če se le-ta dejansko koristi. Z vami bodo pometali toliko časa, kolikor se jim boste pustili. Imate možnost poklicati tudi kakšnega novinarja in potem se velikokrat stavri spremenijo - prej je to nemogoče, ker je tak "občinski odlok". Saj v trgovini tudi plačate samo tisto, kar imate v košarici, mar ne? Jaz se vsekakor ne bi pustila odgnati samo z utemeljitvijo, da je tak pač "občinski odlok". Veliko občinarjev namreč še vedno misli, da lahko z občani delajo po domače oz. pometajo z njimi kakor jim pač paše.