krpan in druščina postani član

Naslov teme: donacijska pogodba za izobraževanje v zdravstveni ustanovi

2109  05.05.2015 - 15:54h / Ostalo / Avtor: Amba / 99 / 1

Kaj menite na vzorec pogodbe za donacijo za izobraževanje zaposlenih v zdravstveni ustanovi - mi vedno kot razlog donacije napišemo "za dejavnost, za katero je bila ustanova/društvo ustanovljeno" ?

 

donator

in

zdravstvena ustanova

skleneta:

 

POGODBO O DONATORSTVU

 

1. člen

 

Donator se obveže, da bo doniral ______ finančna sredstva, v znesku ______________ EUR  (z besedo: _______________evrov 00/100).

 

2. člen

 

Donator namenja finančna sredstva iz prvega člena te pogodbe za strokovno izpopolnjevanje zaposlenih v zdravstveni ustanovi. 

 

                                                                         3. člen

 

Donator se zavezuje finančna sredstva, v višini določeni v prvem členu te pogodbe, nakazati na podračun  EZR  št. ------------pri UJP Slovenska Bistrica s sklicevanjem na številko 11061-….-0001.

4. člen

 

Zdravstvena ustanova bo nakazana finančna sredstva iz drugega člena te pogodbe evidentirala v posebni evidenci Sklada prof. dr. --------------.

 

5. člen

 

V skladu s 15. členom Pravilnika o izvajanju zakona o davku na dodano vrednost (Ur. l. RS, št. 141/2006  s spremembami) DDV  ni obračunan.

 

6. člen

 

Zdr.ustanova se zavezuje donirana finančna sredstva uporabiti za namen, opredeljen v 2. členu te pogodbe. V nasprotnem primeru se zavezuje na zahtevo donatorja vrniti del ali celoten znesek donacije, skladno z zahtevo donatorja.

 

Prav tako se zdr.ustanova zavezuje:

-          na zahtevo donatorja le-temu omogočiti pregled dokumentacije, vezane na realizacijo porabe doniranih finančnih sredstev iz te pogodbe,

-          izbrati oziroma določiti udeležence na strokovnem izpopolnjevanju,

-          spoštovati donatorjeve zahteve o ekonomični porabi doniranih finančnih sredstev glede prevoza, nastanitve in drugih stroškov v zvezi z izpopolnjevanjem, s katerimi je seznanjen in se z njimi strinja,

-          na zahtevo donatorja v roku 3 tednov po končanem strokovnem dogodku, dostaviti dokazila o namenski porabi doniranih finančnih sredstev (kopija potrdila o udeležbi, kopije plačanih računov),

 

 

Donator zagotavlja, da donacija v nobenem primeru ne predstavlja stimulacije ali nagrade za kakršnokoli preteklo, sedanjo ali prihodnjo pripravljenost predpisovati, priporočati, kupiti, plačati, povrniti stroške, odobriti ali dobaviti kakršenkoli izdelek ali storitev, ki ga prodaja oziroma nudi donator.

 

7. člen

 

Pogodbeni stranki izjavljata, da je pogodba nična, če kdo v imenu ali na račun druge pogodbene stranke, predstavniku ali posredniku organa ali organizacije iz javnega sektorja obljubi, ponudi ali da kakšno nedovoljeno korist za:

 

-          pridobitev posla ali

-          za sklenitev posla pod ugodnejšimi pogoji ali

-          za opustitev dolžnega nadzora nad izvajanjem pogodbenih obveznosti ali

-          za drugo ravnanje ali opustitev, s katerim je organu ali organizaciji iz javnega sektorja povzročena škoda ali je omogočena pridobitev nedovoljene koristi predstavniku organa, posredniku organa ali organizacije iz javnega sektorja, drugi pogodbeni stranki ali njenemu predstavniku,  zastopniku, posredniku.

 

8. člen

 

Zdr.ustanova lahko razkrije ime donatorja in druge podrobnosti iz te donatorske pogodbe v skladu z Zakonom o dostopu do informacij javnega značaja (Ur. l. RS, št. 51/2006).

 

Zdr.ustanova s podpisom pogodbe soglaša, da lahko donator objavi prejemnika donacije, znesek in namen donacije.

 

9. člen

 

Pogodbeni stranki se zavezujeta, da bosta spoštovali pogodbo in uresničevali njeno vsebino v obojestransko korist, vse morebitne spore pa reševali sporazumno, v nasprotnem primeru za reševanje sporov stranki določita stvarno pristojno sodišče v ----------.

 

10. člen

 

Pogodba je sestavljena v štirih izvodih, od katerih prejme vsaka stranka po dva izvoda. Pogodba začne veljati z dnem podpisa obeh pogodbenih strank.

 

 

 

Datum: _____________                                                          Datum:

Št.:                                                                                                         Številka:

                                                                                                  

Direktor:                                                                                   Direktor:

                                                                                                           

Martin Krpan - 06.05.2015 - 13:38

Tisto "boldano" tudi meni ni všeč :)