krpan in druščina postani član

Naslov teme: IZBRIS PODJETJA - DDV

2058  28.04.2015 - 14:25h / DDV / Avtor: alenka / 65 / 2

Do podjetja ni prišla priporočena pošta iz sodišča (naziv podjetja na nabiralniku), zaradi česa nam je sodišče izdalo sklep o izbrisu podjetja iz sodnega registra in ga tudi izbrisalo. Na to nas opozorila naša stranka, saj ni mogla poravnati našega računa, ker je podjetje izbrisano. Hkrati pa so nas izbrisali tudi iz sistema DDV. In tukaj nastopi problem, saj smo po datumu izstopa iz sistema DDV, izdajali račune (v SLO in EU), ki so bili tudi plačani. Kaj narediti s temi računi (predvsem s tistimi, ki so bili izdani v EU)?

Hvala za odgovor

Martin Krpan - 29.04.2015 - 14:57

Vaše vprašanje je pravne narave - ali lahko ugovarjate na navedeni izbris itd. itd. - torej, pot pod noge in k ustreznemu strokovnjaku z navedenega področja.

 

Kar pa se ostalega tiče - kdorkoli ravna kot davčni zavezanec kot tak, ima tudi vse pravice in obveznosti iz naslova DDV (veza - evropska sodna praksa), kar bi tudi sam apliciral na vašem primeru.

 

P.S. Kolikor pa imate sami "masla na glavi" (nekako mi navedena zadeva zveni skoraj neverjetno), pa sami veste :).

alenka - 29.04.2015 - 16:37

"masla na glavi" imamo v toliko, da smo ob menjavi nabiralnika pozabili nalepiti naziv podjetja in zato pošta ni prišla do nas (posledica - izbris podjetja v treh mesecih). Potekli pa so nam tudi vsi roki za pritožbo, saj pošte nismo dobili in se nismo imeli na kaj pritožiti.

 

Vseeno hvala za odgovor