krpan in druščina postani član

Naslov teme: Popoldanski normiranec

1267  05.03.2015 - 16:32h / Ostalo / Avtor: Yur / 76 / 3

Imam d.o.o, ki je davčni zavezanec, v katerem sva z ženo solastnika in zaposlena za poln delovni čas.

Ker bom ob redni dejavnosti počel še nekaj (izobraževanje, torej storitvena dejavnost), kar ne sodi v dejavnost podjetja, sem sprva razmišljal, da bi d.o.o. doregistriral še za to dejavnost, a sem zdaj v dilemi, če ni morda bolje dodatno odpreti še popoldanski s.p. in tam opravljati ta del posla.

 

Dve vprašanji me mučita:

 

1. Ali kot solastnik d.o.o.-ja, v katerem sem redno zaposlen, smem imeti še popoldanski s.p. oz. ali s tem kršim kako zakonodajo?

 

2. Ali smem kot s.p. tudi poslovati z d.o.o.-jem in mu izstaviti račun za storitev?

 

 

  

00 - 05.03.2015 - 20:47

2 X ja

 

pod 2 pogojno: storitev ne sme biti opravljena v rednem delovnem času, ko si zaposlen na doo

 

in transferne cene!!

mimogrede - 06.03.2015 - 10:20

glede prvega "ja" je treba še nekaj dodati

 

 

ZGD-1

41. člen

(prepoved konkurence)

    (1) Družbeniki družbe z neomejeno odgovornostjo, komplementarji komanditne družbe, družbeniki in poslovodje ali poslovodkinje (v nadaljnjem besedilu: poslovodja) družbe z omejeno odgovornostjo, člani uprave, upravnega odbora in nadzornega sveta delniške družbe ter prokuristi ne smejo sodelovati pri nobeni od teh vlog, pa tudi ne kot delavci v katerikoli drugi družbi ali kot podjetnik, ki opravlja dejavnost, ki je ali bi lahko bila v konkurenčnem razmerju z dejavnostjo prve družbe.

 

     (3) Akt o ustanovitvi družbe lahko določi pogoje, ob katerih je osebam iz prvega odstavka tega člena dopustno sodelovati pri konkurenčni družbi.

00 - 06.03.2015 - 20:53

citat iz vprašanja: " Ker bom ob redni dejavnosti počel še nekaj (izobraževanje, torej storitvena dejavnost), kar ne sodi v dejavnost podjetja...

 

lp