krpan in druščina postani član

Naslov teme: vezana knjiga računov

675  04.02.2015 - 15:33h / Ostalo / Avtor: tinca / 90 / 2

smo kmetija v DDV sistemu in tudi v dvostavnem knjigovodstvu .Za vse izdajamo racune. Enkrat na teden prodajamo na tržnici zelenjavo( krompir,solato korenček..), in me zanima kako naj na tržnici pišem račune. Tržnica je brez strehe , preden bom jaz stranki napisala račun za 2 korenčka, pa 1 solato , pa 4 krompirje(kajti takšna je danes prodaja) mi bo 5 drugih strank odšlo ker ne bodo hotele čakati na mene in račun če pa lahko pri sosedi kupijo bolj hitro in brez računa,Tržnica ni trgovina kjer so cene fiksne, tukaj se spreminjajo večkrat v eni uri.Enostavno ne vem kaj in kako. Naj še povem da smo na tržnici izmed 100 branjevk samo dve taki kmetiji.Prej smo pisali mesečne račune.povejte prosim na koga se lahko obnem s tem problemom, ker če bodo to zahtevali bo bolje nehati z pridelavo še tako malo zelenjave.

Prijazen - 06.02.2015 - 09:23

Ker nobeden noče, bom pa jaz! :)

Če ste v sistemu DDV in obdavčeni po dejanski P in O, MORATE za got.plačila dajati račune! Tako, ali drugače... VKR je res zamudna reč, morebiti bi bila rešitev mala prenosna blagajna na baterijo, ki ima tudi

vse zahtevane podatke, baterija pa drži več ko en dan, račun pa dobite ven v trenutku! Investicija pa ni tako velika, saj če izračunate koliko stane VKR > 5,00 €, pa če porabite eno na dan, je blagajna boljša rešitev... Kaj pravi vaš računovodja ?

 

 

tinca - 09.02.2015 - 09:55

Spoštovani PRIJAZEN.Vse lepo in prav.Ste že kdaj kupovali na tržnici, kjer se cene oblikujejo PONUDBA- POVPRAŠEVANJE. Več je iste robe bolj cene padajo in v enem dnevu se lahko cena spremeni 3-4 krat ,da ne omenjamo barantanja, saj zato pa je tržnica da se baranta ljudje skušajo dobiti dobro in svežo SLOVENSKO zelenjavo po nižji ceni. Kako naj bom konkurenčna če jim bom na ceno nabila še davek oz. kako naj si oblikujem cene sproti, poleg tega bodo stranke šle rajši drugam kjer ne bo treba čakat na račun. Vsem se vedno mudi, saj te nimajo časa niti dobro pogledat kaj šele da bi se s tabo kaj pogovorili. Zakaj potem ne uvedejo blagajn še za ostale  preprodajalce, ki jih je že več kot kmetov, pa za tiste ki se bavijo samo z zelenjavo in je prodajo samo v enem dnevu več kot pa jaz cel mesec.Res ne vem na koga se naj obrnem, ker vsak pravi samo račun, račun..Ni pa še bilo stranke, ki bi  zahtevala račun.Ne gre toliko za strošek prenosne blagajne kot pa za izgubljeni čas in za izgubljene stranke, ki že zdaj ,če niso takoj na vrsti ,grejo drugam.Mislim ,da bi bilo dobro, da bi ti ljudje, ki so si izmislili ta zakon in njim podobne, včasih stopili v realno življenje in šli pogledat kako to funkcionira v resničnem svetu zunaj parlamenta..Pa tudi vas dragi g. Prijazen lepo vabim na pravo kmečko tržnico kakšno soboto, recimo takrat ko sneži ali dežuje in  nimaš niti strehe nad glavo, ko imaš vse mokro ,s tabo vred , in ko grejo vsi rajši v velike nakupovalne centre ,kjer jim je lepo toplo in so nasuhem,  mi pa samevamo in bomo izgubili s temi računi še tistih nekaj strank .Lepo pozdravljen.