krpan in druščina postani član

Naslov teme: Uvedba licenc za računovodje po hitrem postopku

111  08.01.2015 - 09:06h / Ostalo / Avtor: ? / 95 / 4

Glej temo 88

Martin Krpan - 08.01.2015 - 09:33

:), ste pa danes "zagreti" :)).

 

Pri teh licencah je vedno vprašanje ... kdo je tisti, ki licencira oz. podeljuje lincence. Npr., na področju davčnega svetovanja. Jaz NIMAM nobene licence in je ne bom nikdar pridobil. Ker mnogi od tistih, ki "podeljujejo" licence ali izobražujejo za te licence, npr. v mojem podjetju ... ne bi niti moderirali tega foruma :). Mimogrede - lincenciranje (tisto, "uradno priznano") na davčnem področju ni dovoljeno zaradi bla bla bla bla bla.

 

P.S. Ja, 00, res je "kriza" glede strokovnosti na računovodskem (pa tudi davčnem) področju. Zato pač mi skušamo po najboljših močeh (pri čemer skušamo še kaj zraven prodati - iskreno, a ne ... :)) mnogim pomagati, tudi z brezplačno vsebino na teh spletnih straneh. In tudi vam hvala za vse drobtinice, ki jih trosite na tem forumu.

Sara - 08.01.2015 - 21:44

Tudi jaz pravim, licenca nič ne pomaga, lahko jo vsak pridobi, samo plačaj pa vse dobiš:)

1x sem se srečala z eno gospo, ki ima licenco davčne svetovalke od DDSS, pa še eno knjigo je izdala (kot soavtorica) - knjiženje poslovnih dogodkov. Pogovarjali smo se o statusnem preoblikovanju s.p. v d.o.o.. Gospa DS ni vedela, kaj je podjetniški kapital pri s.p., ki gre na osnovni kapital d.o.o.,...kar naprej je trdila, da so opredmetena osnovna sredstva (v bilanci stanja) = osnovni kapital v d.o.o. Ne moreš verjeti, da lahko takšni ljudje imajo licenco davčnega svetovalca....groza in strah. :)

danica - 09.01.2015 - 08:00

Mogoče bi veljalo razmisliti, da se povežemo v sekcijo in združno nastopimo, da se zakonodaja ne tem področju končno uredi. Danes je računovodja  lahko vsak, posledice čutimo vsi. Tako z nižanjem cen kot s packarijo, ko jo post festum prejmeš od obupane stranke in rabiš ogromno časa, da zadeve vsaj kokr tolko spraviš v red. Veliko je tega, kar bi bilo potrebno, da se uredi in končno dobi zaslužen status za delo, ki ga opravljamo. 

Vsem skupaj lepo in uspešno leto

Danica

MeTa - 12.01.2015 - 11:04

Moje mnenje je, da tega dela res ne more opravljeti vsak. Dobro, če se odloči in sam zase vodi poslovne knjige, o.k.. AMPAK VODENJE POSLOVNIH KNJIG ZA DRUGE ! ! ! Tu pa vsekakor menim, da bi morala država postaviti neke minimalne standarde, kdo se to lahko gre. Sploh ni nujno, da so to licence, lahko se imenuje tudi drugače. Na trg spustiti  čisto vse? Podjetniki, ki potrebujejo računovodski servis, preprosto niso čisto nič zaščiteni. Če vidi tablo na steni "Računovodski servis", v dobri veri, da ga je nekdo vsaj malo preveril, preden je registriral dejavnost, zaupa in računa na strokovnost. Pa je na žalost velikokrat NI. To se odkrije pozno in ponavadi na zelo boleč način.