krpan in druščina postani član

Naslov teme: vezena knjiga računov

69  06.01.2015 - 09:47h / Ostalo / Avtor: 11 / 96 / 5

Ni mi  jasno kako je v primeru, če uporabljamo vezano knjigo izdanih računov  bomo itak v vsakem primeru napravili še račun v centralnem računalniškem programu. Ali se je potem potrebno sklicevati na te ročne računa ali kako, da se ne bi podvajali. 

mimogrede - 06.01.2015 - 09:50

zakaj pa še enkrat v centralnem računalniškem programu

 

če/ker imate program in če je ta skladen z 38. členom ZDavP-2 račun izdate iz programa in basta

 

če pa ga izdate iz VKR pa je račun že izdan - ni potrebe po podvajanju - boste imeli pač dva niza številčenja računov - enega račune izdane iz VKR in drugega za račune izdane iz programa

11 - 06.01.2015 - 10:09

Zato, ker naši pogodbeni sodelavci na terenu prodajajo in ob tem  izdajo ročni predračun, poberjo denar, predajo vse k nam v firmo, kjer potem fakturiramo in se sklicujemo na št.predračuna. Očitno to sedaj ne bo več dovolj, bodo morali uporabljati VKR.

MI pa bomo to morači peljati vseeno čez rač.program zaradi vseh ostalih obdelav (obračun DDV,zalog....) tega imamo ogromno.

SuperDavčnik - 06.01.2015 - 10:19

poglejte eo stran nazaj pod temo "gotovinska plačila kupcev"

 

p.s.

vezAna knjiga računov, ne vezena

Pia - 06.01.2015 - 11:06

Čeprav lapsus, je izraz 'vezena' na mestu. Davkarija nam z vsemi temi verzijami greni življenje. Naj grejo vsi cariniki in inšpektorji in policaji na teren, tja kjer se res utaje dogajajo in to velike utaje. Glede na to, da je Slovenija tako mala in da se vsi med seboj nekako poznamo, je stvar odkriti utajevalce mala malca. Ampak, zato mora biti interes. 

SuperDavčnik - 06.01.2015 - 16:17

Po eni strani se z vami strinjam (kaj pa nam je trega treba), o drugi strani pa ne.

Dejstvo je (in to zgodovinsko):

- slab denar je vedno pokvaril dober denar (prevedeno: zaradi goljufivih davkoplačevalcev imajo pošteni davkoplačevalci dodatno administracijo)

- goljufa je treba ne samo uloviti, ampak mu očitek goljufivosti tudi dokazati, kar pa je lažje, če obstajajo dokazi/sledi - VKR bo omogočala več kontrole (pač tehtanje: VKR državo skoraj nič ne stane, dobi pa zato dodatno revizijsko sled)

- vrana vrani ne izkljuva oči (sploh Slovenci smo taki, da reševanje nepravilnosti prepuščamo pristojnim - sindrom JPNNST-NMN - jaz pa nimam nič s tem - ni moja naloga)