krpan in druščina postani član

Naslov teme: Licenca za progr opremo iz Švice-samoobdavčitev?

19  03.01.2015 - 12:38h / DDV / Avtor: davekaj / 133 / 8

Kupili smo licenco za neko programsko opremo v Švici, ki jo bomo uporabljali v SLO. Ali se pri tem računu samoobdavčimo? Jaz mislim da ne, samo nisem sigurna. Mi lahko kdo pomaga s svojim znanjem DDV?

Martin Krpan - 03.01.2015 - 19:00

Prav je, da NISTE sigurni :) - prvi odstavek 25. člena ZDDV-1, kraj opravljanja storitve je v Sloveniji (predpostavljamo, da je CH davčni zavezanec v Švici ...).

 

P.S. če ste "prenesli" program preko "interneta", lahko govorimo tudi o elektronsko opravljeni storitvi, o čemer več v naslednjem pojasnilu strokovnjaka http://www.superdavki.com/article/8457/search_for/programs

 

Če pa še niste član(ica) superdavkov, pa v izogib takšnim ali drugačnim dvomom priporočamo aktivno članstvo, do konca januarja pa lahko prejmete še ... VAU ... :), o čemer več na http://www.superdavki.com/account/register/subscribe

davekaj - 03.01.2015 - 20:20

delux članstvo sem že imela (pa saj to že veste ;-)) ampak ne vem no...veliko denarja je vsako leto za brskanje, ovinkarjenje in vaši seminarji? Kaj pa vem? Razkuri me, ko smo v isti dvorani za isti denar eni, ki nimajo pojma kaj je boniteta in drugi, ki to vemo in smo prišli po novosti, rešit ta težje zagate, predavateljica pa na osnovah porabi 1/2 časa. Tega mi ni treba. Zato sem nehala hoditi na masovne seminarje a'la 300 ljudi.

 

 Saj vem, da je forum vaš ampak vem tudi kje vas najdem, če se želim naročiti, zato ponujanje superdavkov po temah ni ravno po mojem okusu. Imam težavo/vprašanje, ga postavim tu, upam na pomoč/debato, odgovor ne pa eno prodajo. In če vztrajate ne bom več sodelovala na forumu. Za ta denar (članstvo deluks) lahko pokličem davčnega svetovalca v ponedeljek in bom dobila veliko več.

00 - 03.01.2015 - 22:33

No, no, davekaj!

Spomni se, da se šenkanemu konju ne gleda na zobe in ker je forum kot tak zastonj in zanj skrbi Martin&Co, se pač zraven požre tudi kakšno reklamo!

In psihološko je vseeno bolje, da ti odgovori vsaj Martin ali Uredništvo, čeprav samo s plačljivo ponudbo, kot da ostaneš prezrta od vseh (kot figa na cesti...) 

 

PS Mene pa res razpali državna TV, ki ni zastonj, ampak jo plačujem, pa ima več reklam kot celo nekatere komercialne!!

davekaj - 03.01.2015 - 23:16

uf

Martin Krpan - 04.01.2015 - 12:25

Ufffff ... (moj je večji :)) ... če pa bi zapisali namesto "uf" Hvala, bi (tudi) bilo ok :).

 

P.S. Se pa opravičujem, če ne obvladate osnov DDV, kot nekateri ne poznajo osnov bonitet (ste me pač "potegnili" za jezik :)). Upam, da ste vsaj zaznali, da sem vam podal odgovor :). Upam, da vam zaradi tega nič ne dolgujem, uffffff :).

 

V tej klepetalnici pa je vsakdo dobrodošel :)). Pa lepo, mirno davčno leto 2015 vam želim, vsem, ki pa želijo nekaj več, pa absoluuuutnoooo priporočam http://www.superdavki.com/account/register/subscribe

tina - 05.01.2015 - 08:26

davekaj, če so davčni svetovalci tako poceni, pa ga najemi za celo leto vprašanj, bodo za vsak nasvet hudoooo dragi, pa še ne moreš se zanesti na nasvet za marsikatero temo ( npr. doživeli smo odgovor lokalnega svetovalca v Kranju, ki je "nasedel" na izgovor zakaj nam osporavajo zaračunani DDV, "da na parceli samo tovornjake obračajo ", zato ob prodaji ni DDV-ja, šlo pa je za stavbno zemljišče- z že izdanim radb.dovoljenjem- in ni preverjal dejanskega stanja...) Superdavki pa so le stalnica, kjer lahko pogledamo tudi za nazaj itd..., seminarji pa so za vse - potem pa vzemite davčnega svetovalca še za obnovitev znanja....

MR - 05.01.2015 - 09:19

Pa presodite še, ali je potreben davčni odtegljaj ali ne...

davekaj - 06.01.2015 - 15:33

Ni davčnega odtegljaja, saj je to kupljena softwear licenca za obratovanje stroja, ki ga uporabljamo pri svojem delu, ne pa za nadaljnjo prodajo oz. trženje.