krpan in druščina postani član

Naslov teme: plačilna lista

6735  24.12.2013 - 12:45h / Ostalo / Avtor: sova / 155 / 2

Na plačilni listi ali je obvezna davčna številka delavca?

mimica - 24.12.2013 - 20:04

Jaz napišem davčno številko delavca na plačilni listi.

135. člen ZDR-1

(2) Delodajalec je dolžan delavcu do konca plačilnega dne izdati pisni obračun, iz katerega so razvidni podatki o plači, nadomestilu plače, povračila stroškov v zvezi z delom in drugi prejemki, do katerih je delavec upravičen na podlagi zakona, kolektivne pogodbe, splošnega akta delodajalca ali pogodbe o zaposlitvi, obračun in plačilo davkov in prispevkov ter plačilni dan. Iz pisnega obračuna morajo biti razvidni tudi podatki o delavcu in delodajalcu.


lp, m

Johnny - 25.12.2013 - 14:08

Načeloma ni obvezna.

Je pa potrebnmo zagotoviti, da je iz plačilna liste nedvoumno razvidno, za katerega delodajalca in katerega zaposlenega gre. Samo priimek in ime ter naslov niso vedno dovolj. Za identifikacijo zaposlenega lahko zadošča tudi EMŠO, rojstni podatki, do neke mere morda tudi TRR.

najmanj problemov je, če na plačilni listi navedete obe davčni številki - izplačevalca in prejemnika izplačila - pa ste s tem zadostili zakonskim zahtevam.

Ne vem pa, ali je to res tak problem. Davčno številko tako ali tako MORATE pridobiti od zaposlenega že zaradi REK obrazca. Da je ne bi navajali na plačilmi listi, ne vidim pametnega vzroka.