krpan in druščina postani član

Naslov teme: REK-1

6698  20.12.2013 - 16:27h / Ostalo / Avtor: Pia / 95 / 2

Podjetje še ni izplačalo plače za oktober 2013. Iz DURS-a pošiljajo pozive, da moramo oddati obrazec. Odgovorili smo jim že, da plače še niso izplačane, pa kar naprej pozivajo in grozijo s kaznimi. Direktor pa pravi, da sem jaz kriva, ker jih nisem oddala. Jaz pa si tudi ne morem kar zmisliti nekega datuma. Kaj naj naredim?

FRANJA - 21.12.2013 - 00:13

Pia,ali so bili mogoče že plačane dajatve za plačo okt.2013?Potem vas verjetno zaradi tega kličejo.Na kartici je samo priliv,opremenitev pa ni.

Če pa še nič ni plačano in vseeno oddate,pa ga vprašajte ,kdo bo potem kriv,ko bo dobil blokado.So zelo hitri,že po treh,štirih dneh znajo blokirati.

Lp

tina - 21.12.2013 - 08:06

Pisno DURS odgovirite, da še niste izplačali plač in jim zato niste dolžni dostavili REK obrazcev. Nikakor ne pošiljaj obrazcev za tisto, kar fizičnim osebam, ni bilo izplačano ! Če bi poslala, bodo delavci dobili v obračunu dohodnine  prištete tudi te dohoke, katerih pa niso prejeli. To ne bi bilo prav ! Tudi mi smo za stranki, ki nimata prilivov,  večkrat prejeli opomin za predložitev. Odgovorili smo, da ni bilo izplačila in ni osnove za dostavo REK in je mir.

Kar se tiče DURS, ne delate nobenega prekrška, kršite pa ZDR, ker plač niste izplačali do 18. v mesecu za pretekli mesec. Tu pa niste edini, jih je zelo,zelo veliko, žal.