krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDV-O PRILOGE

5888  10.11.2013 - 15:29h / DDV / Avtor: --- / 114 / 2

V primeru  nabave osnovnega sredstva moramo na Davčno upravo poslati fotokopijo fakture.Do sedaj smo to vedno  pošiljali  po fax-u. Pred  par dnevi pa nas je DDV-kontrolorka obvestila, da se to že tri leta skenira, ter naj ji fakturo, poslano po fax-u, ki je ne najde, skeniram /žal skenerja nimam/. Kako pošiljate navedene in podobne priloge ? lp 

Martin Krpan - 10.11.2013 - 19:57

V primeru nabave osnovnega sredstva na davčno upravo NI POTREBNO pošiljati nobene dokumentacije, razen, če vas "kontrolorka" k temu pozove :). Če gre za nabavo osnovnega sredstva, ki ga izkažete v obrazcu DDV-O, se zadeva - "priloga" odda kot "priponka" pri oddaji DDV-O obrazca.

P.S. Če je referentka "normalna" in razume, da vi nimate skanerja (med nama - so dokaj poceni zadeve, okoli 20 EUR stane že soliden skaner), pač zadeve pošljite po pošti oz. osebno dostavite. Se pa bojim, da posebnega razumevanja ne bo, čeprav je v praksi tako, da ZDDV-1 govori samo o oddaji obrazca DDV-O v elektronski obliki in (pri prvi oddaji obračuna) tudi evidence o prejetih in izdanih računih. O takšnih zadevah pa v ZDDV-1 ni nič podrobno predpisano ... samo je po mojem "ceneje" nabava skanerja, kot da se bodete z "indijanci" (pardon, brdavsi). :)

--- - 11.11.2013 - 07:54

Najlepša hvala za komentar. Saj glavni problem ni skener, ampak, kako mi je bilo to povedano!