krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zahtevek za refundacijo je malenkost višji, kot znesek na plačni listi?

3154  26.05.2013 - 16:05h / Ostalo / Avtor: ZZZS / 97 / 4

Na obračunskem pripomočku za refundacijo nege sem dobila nekoliko višji znesek, kakor pa je bil delavcu obračunan na plačni listi. Ali moram zadevo "popraviti in prilagoditi" ali pa mi bo Zavod pač nakazal toliko, kot je bilo delavcu dejansko obračunano?

anicah - 26.05.2013 - 18:39

Zavod vam bo refundiral vaš zahtevek, torej višji znesek.

Plačilne liste se ne pošiljajo naprej.

Prikrajšan je delavec, to pa lahko uredite v naslednjem mesecu, lahko pa "v skrajnem primeru" popravite tekočo plačo, tako kot je pravilno in ponovno poročate REK.

ZZZS - 26.05.2013 - 19:43

Gre že za lansko refundacijo, pa me skrbi, da mi ne bi očitali da zahtevamo več, kakor smo izplačali? Plačilne liste smo vedno prilagali. Ali naj jih tokrat zadržimo?

FRANJA - 26.05.2013 - 20:37

Nisem še iznašla "formule",da bi bili podatki enaki na plač.listi in na dejanskem obračunu ZZZS,kljub temu,da vnašam enake osnove v programu obračuna plač in programu oz.pripomočku ZZZS za refundacijo."Fora" je verjetno v izračunu posameznega % dajatev in zaokroževanja.Seveda je razlika do cca 2€ največ,včasih v +,včasih v -,uskladim pa to pri razliki do minimalne plače (če je),da je vsaj bruto,bruto znesek enak.

Plačilne liste nikoli ne prilagam.

Lp

Felicity - 03.06.2013 - 23:06

moji obračuni so do sedaj bili na plačilni listi in na refundacijskem zahtevku še vedno popolnoma točni/enaki.

Edino v primeru, ko bi bila plača nižja od refundacije, mi včasih gre za kak cent navzkriž - pri čemer pa v urno postavko delavca (ki jo je treba vpisati na sredini spodaj in predstavlja limit) vpišem usrno postavko, izračunano iz tekoče plače, kot bi jo imel, če bi delal, s štirimi decimalkami in ne z dvema (čeprav se vidita samo dve), in je potem izračun do centa enak/pravilen - uporabljeno urno postavko potem še ročno zapišem pod okvirček, da ni dvoma, od kod izračunana cifra.