krpan in druščina postani član

Naslov teme: Dolžnik izbrisan

1852  14.03.2013 - 13:52h / DDPO / Avtor: Tina / 71 / 2

Iz leta 2009 imamo odprto terjatev do kupca v višini 500 eur. S.p-ja smo večkrat terjali po telefonu, kaj drugega pa nismo storili. Sedaj pripravljamo bilance in smo preverili na Ajpesu njegovo poslovanje in ugotovili, da je bil poslovni subjekt izbrisan že 13.07.2011. Kaj lahko sedaj storimo s to terjatvijo. DDV ni bil zasračunan, ker smo DDV zavezanci postali šele februarja 2010. Prosim za ponazoritev knjiženja.

M.a.r.i.a. - 14.03.2013 - 14:23

jaz bi jo davčno priznano odpisala.

 

Niste storili drugega.....torej tudi če bi, bi ostali brez denarja. Vložila sem e-izvršbo, plačala takso, dobila potrjeno pravnomočnost...denarja pa nič:))

In kaj je na Ajpesu.....firma je d.o.o., trgovina s pohištvom, ki pa je zaprla vse transakcijske račune in

torej dela kar z gotovino.  Mirno, brez problemov...očitno.

 

Jaz pa naj čakam, dokler mi ne zraste brada?

No, saj bom in če bom nekoč dobila denar, bom pa zadevo vrnila nazaj v obračun in prikazala prihodek.

k.d. - 18.03.2013 - 21:06

Pa še preverite, če ni  pod isto davčno številko odprl novega s.p.-ja.

Tudi nam je bil en s.p. izbrisan  iz registra. Sem na podlagi tega odpisala kot davčno priznan odhodek, saj smo imeli vloženo izvršbo - ker kot s.p. ni imel denarja, smo ga preganjali tudi kot fizikalca. Izvšitelj je lahko samo napisal, da ni kaj rubiti.

Je pa nastala štala, ko sem čez čas na podlagi izbrisa hotela nazaj ddv. Davčni inšpektor je vračilo zavrnil, ker da je davčna številka aktivna in s.p. dela. Me je skoraj kap. Dobro leto po izbrisu je tip odprl novi s.p. Z vračilom ddv seveda ni bilo nič. Ga pa že preganjamo na novi - stari davčni številki za stare grehe. Če nam uspe bom vrnila odpisano terjatev.