krpan in druščina postani član

Naslov teme: Pomoč pri pripravah za izstop iz DDV za čmrlje in nečmrlje

1827  13.03.2013 - 19:38h / DDV / Avtor: ? / 92 / 9

Testno vprašanje za tiste sp, ki boste izstopali po 8. čl. ZDDV:

 

Koliko bi obračunali DDV za triletni računalnik (že amortiziran), kakršnega bi po po objavah na spletu (Bolha doo LJ, itd) lahko dobili za 600E - predpostavka ustaljene tržne cene.

 

(Opomba: pravilen izid ni enoznačen: različno za Janeza, rednega navadnega sp iz totega becirka ali Heleno, redno normirko z marosta ali "ejga" Jožeta, normiranega popoldanca). lp

FRANJA - 14.03.2013 - 00:21

Lepo prosim,ne drezaj v osje gnezdo.Bodimo rajši veseli,dobili smo novega papeža,novo vlado,čeprav pa še ne vemo kakšne ministre.

Kot je že bilo rečeno ,vsak se bo odločil po svoji vesti.Jaz osebno  bom upoštevala pojasnilo Durs,kljub temu ,da so moji izračuni napačni.Ne bom imela slabe vesti,če bom mogoče "čisto miceno" oškodovala nas davkoplačevalce.V 23-ih letih sem imela povprečno  4,5 zaposlene,tudi akontacija ni bila mala,prispevki od 60 %do 90% PP in  sem morala v državno blagajno pošteno vse plačati.

Ker ne preneham z dejavnostjo ,ampak samo prehajam iz zavezanca za DDV v malega davčnega zavezanca ,bom opravila popravek odbitka DDV za OS,materiala tako nimam.Tistih nekaj znamk,kuvert in papirja pa nimam namena popisovati.V času ko sem ta OS uporabljala ko DDV zavezanec sem ustvarjala tudi prihodke ( s temi OS),za katere sem pošteno plačala DDV ,ki ga tudi ni bili malo in  je bilo in je še včasih zelo težko" nakraspati"(beri:izterjati ) denar.

Na tvoje testno vprašanje nisem odgovorila,ker sem se bolj osredotočila na "tisti,ki boste izstopili" in podala svoje razmišljanje.Zdaj pa na sprehod,da se malo osvežim .

Lp

Martin Krpan - 14.03.2013 - 09:01

Ha ha ha. Franja, mnogim niti (nov) papež ne pomaga, še manj pa (nova) vlada.

 

Odgovorim pa vam lahko sam, da ne boste iskali toliko informacij - davčni zavezanci bodo glede na slovensko davčno kulturo v 99% ravnali tako, kot bo za njih najbolj racionalno, pa čeprav bodo delali v neskladju z nezakonitim, napačnim pojasnilom brdavsa. Jaz pa sem vam že tako povedal, po mojem mnenju, korekten odgovor. V nadaljevanju pa bom ravnal izključno skladno s sodbo Sodišča ES, katero bomo pridobili (predvidoma) v letošnjem letu. 

 

P.S. So pa lahko čmrljčki sitni, če se prehitro zbudijo iz zimskega spanja. Zunaj že sneži :).

 

PS.II. Sem vam ponudil, da vam lahko pošljem sodbo, anonimnost zajamčena. Brez skrbi, ne grizemo, radi pomagamo :).

leo - 14.03.2013 - 09:36

 slovenska davčna kultura je v 99% posledica zgleda državne pravne kulture in reda : če država ne zna ali ne more ali noče zgrabiti niti miljona , ki ga najde pri Zidarju, če ne zna prav voditi postopkov,  potem tudi jaz ne bi pretiraval s 100%  izpolnjevanjem svojih državljanskih obveznosti, da bo iz tega potem plačevala odškodnine barabam, ki jih je kao nepravično priprla.

Martin Krpan - 14.03.2013 - 09:48

Leo, zamudili ste "nekaj strani nazaj" dokaj obširno debato glede navedene zadeve, kjer sem pojasnjeval, zakaj vedno tolmačim zakon tako, kot menim, da je korektno, pa čeprav je (po mojem mnenju) pojasnilo DURS na to tematiko (po šestih letih je DURS "zamenjal ploščo, zakonodaja pa se ni spremenila) nekorektno in za večino primerov v "korist" zavezancem

 

Kar pa se davčne kulture države tiče, pa si lahko preberete tudi tale moj blog, da boste razumeli, kako "krmarim" med kladivom in nakovalom :) http://www.davkoplacevalci.com/blog/2012/glas-ljudstva---davcni-inspektorji-se-vedejo-kot-mali-bogovi

 

 

FRANJA - 15.03.2013 - 00:18

Hvala MK,sem se morala "izprsiti",bom pa upoštevala vašo ponudbo.

Trenutno imam nerazčiščeno neko temo .Bom postavila vprašanje in upam,da mi boste pomagali razrešiti problem-je v zvezi z DDV ,vprašanje pa moram še pravilno formulirati,da bo imelo"glavo in rep .

Lp

val4 - 14.03.2013 - 15:26

Franja ste slišali najnovešjo šalo; Papež je iz Argentine - tudi Bog je iz Argentine (Lionel Messi).

 

Lep dan,

FRANJA - 14.03.2013 - 23:54

Uf,danes je bil pa naporen dan.Ni bilo časa za forum.

Tudi nogomet je moja priljubljena tema ,vendar vica še nisem slišala,verjetno je danes prišel na "plano".

Poznam pa boljši vic:"Politične krize v Sloveniji je danes konec".To je bolje rečeno  črni humor ,ne vic.Vicu se vsaj malo nasmejimo,zaradi te izjave se pa lahko samo "zjočemo".

Lepa noč,

? - 15.03.2013 - 09:00

Z veseljem ugotavljam, da ni kandidatov za test:

- ali sploh ni takih, ki bi izstopili po 8. čl. ZDDV

- ali pa že vsi znajo.

Oboje je pohvalno.

Sem hotel samo pomagati, da ne bo kakšnega nesporazuma. po vprašanju mojih namenov.

 LP vsem!

 

betka - 16.03.2013 - 10:37

Sem čakala, da se bo kdo oglasil, pa zgleda, da vsi znajo.

Zdaj bom vprašala iz golega firbca, zakaj ne bi vsi trije imeli enako 120 evrov?