krpan in druščina postani član

Naslov teme: še enkrat brezplačno delo

101  06.01.2013 - 11:13h / Ostalo / Avtor: Nancy / 75 / 6

Pozdravljeni,

tudi pri nas imamo tak primer, kot pri Meti. Samo, da pri meni skrivaj dela sestra. Bojimo se, da jo dobi tržna inšpekcija. V tej situaciji politični- je izgubila delo v upravnem organu, se priključila brezposelnim. Da pa ne padla v še večje težave, sem ji jaz ponudila, da mi pomaga pri računovodskih poslih. To delo je aktualno zdaj  prve tri mesece, potem pa bom zmogla sama.. Kakšen status naj ima pri imeni, da ne bo zgubila vrste na Tavodu. Lepo prosim, da mi pogate, saj sigurno nismo edini.

Hvala lepa.

lep pozdrav Nancy

Mm - 06.01.2013 - 14:25

LP, kaj ima tržna inšpekcija z delovnimi razmerji? Prej bi rekel, kaj bo rekla inšpekcija za delo!! Sicer pa, če vam bo že malo pomagala, še ni nek problem, vsak kdaj komu kaj pomaga (res pa da ni prav). Kratkotrajno delo ne bo šlo. 

Nancy - 06.01.2013 - 15:16

.. saj sem se zmotila. Vem, da je delovna inšpekcija za to , da preganja delo na črno. Samo rada bi, da bi mi sestra pomagala tako brez skrbi, pa da bi imeli kakšen dokument v opravičilo. Presneta reč, ali res ni takega primera, da bi šlo nekako skozi? Kar skoraj vse se spelje, samo tako delo pa ne?

Čakala bom še kakšen odgovor. Kaj pa gospa FRANJA, pa Mimica, pa nula nula, pa pa Rebeka, pa M.K. in še in še bi lahko naštevala strokovnjake na forumu.

Hvala!

Lp Nancy

00 - 06.01.2013 - 19:39

Odgovarjam kot "strokovnjak" (hvala za kompliment!):

 

Če delovna inšekcija ne posreduje, ko sredi prestolnice prekrivajo strehe brez kakršnekoli zaščite, potem dvomim, da bodo "navalili ko mutav na telefon" ravno na tvoj servis.

 Če imate kaj več kot eno samo pisarno, jo posadi v bolj oddaljen kotiček in če bi slučajno res kdo "neznan" vdrl k vam, ji boš že namignila, naj se obnaša kot stranka in ne kot črnozaposlena.

Jože - 07.01.2013 - 10:48

Brezposelna oseba lahko povsem legalno dela po podjemni pogodbi za plačilo do 200,00 Eur neto na mesec in sicer po sedaj še veljavnem Zakonu o urejanju trga dela ( Ur. l. 80/2010)

knjigovodkinja - 08.01.2013 - 12:12

Ja Nancy, lepo bi bilo da se strokovnjaku Jožetu zahvališ za pomoč, saj je od ostalih "strokovnjakinj" nisi dobila !

Nancy - 08.01.2013 - 20:21

Pozdravljeni, 

kolega -strokovnjak- Jože, najlepša hvala za pravo pomoč. Podjemna pogodbaje že v predalu, potrdit svajo dali samo na udravstvo in po tvoji zaslugi, bom danes mirno spala in še kakšen drug tudi. "Knjigovodkinja " tudi tebi hvala, ker si me spomnila, pa saj bi itak zdajle povedala, kaj se je dogajalo, pa vseeno. 

Pravim, ćez ta naš forum ga ni!

Lp tudi FRANJI.

Nancy