krpan in druščina postani član

Naslov teme: računalniški program in licence

39  03.01.2013 - 10:51h / Ostalo / Avtor: mamamia / 183 / 3

Pozdravljeni,

 

prosim za pomoč. Podjetje je kupilo računalniški program in 5 licenc za uporabo programa. Ali je to vse skupaj eno neopredmeteno osnovno sredstvo ali je to 6 osnovnih sredstev - računalniški program + 5 licenc. Cena je za vsako postavko posebej.

S prodajalcem smo podpisali pogodbo, ker pa je plačilo programa na oboke nam sproti za vsak obrok izstavi račun. Tako konec leta nimam računa za skupni znesek računalniške opreme ampak samo delno. Kdaj aktiviram neopredmeteno osnovno sredstvo, ko je usposobljeno ne glede na to, da nimam računa?

 

Lepo prosim za pomoč in odgovor, z osnovnimi sredstvi se namreč srečujem prvič.

 

  

 

k9 - 03.01.2013 - 11:30

jaz bi knjižila v enem znesku na neopredmeteno osn. sredstvo. Če program in licence že imate in je celo že usposobljen za uporabljanje, bi vam moral prodajelec izstaviti račun v celotnem znesku ne glede na obročno odplačevanje.

kratki - 03.01.2013 - 11:31

....  z osnovnimi sredstvi se namreč srečujem prvič.

 

Človek postane zaskrbljen, ko prebere takšen stavek. Menim, da ge za ENO "NOS". V pogodbi pa preberite sploh, kaj ste kupili. Namreč, lahko tudi da plačujete uporabnino za program, potem sploh nimate "NOS".

baj - 23.09.2013 - 11:26

Lahko še jaz pristavim svoje podvprašanje.

Tudi mi kupili nov računalniški program in licence (ne uporabnina) in to damo na eno "NOS".

Zanima pa me ali so računi za inplementacijo programa strošek ali lahko povečajo vrednost "NOS" ali so to lahko novo "NOS"?