krpan in druščina postani član

Naslov teme: Potrdilo o dejavnostih

5667  16.11.2012 - 10:08h / Ostalo / Avtor: Jancal / 128 / 3

Prosim če ima kdo izkušnjo glede tega potrdila, v katerem primeru ga je treba izpolniti. Sama razumem,da samo za prevoze v mednarodnem prometu. Mi se ukvarjamo z gradbeništvom, torej vozimo material na gradbišče ,kjer delamo (samo v slo). Kljub temu je zadnjič policaj od voznika zahteval to potrdilo.

FRANJA - 16.11.2012 - 22:37

Ne vem o kakšnem potrdilu govorite, menim pa da gre za  priglasitev dejavnosti na Ajpesu.v iPRS-Poslovni register Slovenije izpišite podatke o poslovnem subjektu-vašem  podjetju.

Naj bo kopija  te priglasitve v vsakem vozilu.Vem,da je bilo včasih potrebno dokazovati tudi z kopijo Pogodbe o zaposlitvi voznika,ki je morala biti v  vozilu ,seveda pa brez delovnega in potnega naloga ni šlo.

Mislim,da so glede prevozov bile pred časom spremembe v Ul. Preverite in ugotovite ,če to velja tudi za vas.

Nisem ravno na tekočem na tem področju,mogoče pa bo svoje mnenje dodal še kdo.

Lp

Pravnik - 17.11.2012 - 09:04

Policaj ne more in NE sme zahtevati nobenih papirjev, razen osebne, vozniškega in prometnega dovoljenja. Vse ostalo NI v njegovi pristojnosti. Vpogled v potni nalog lahko zahteva samo v primeru prometne nesreče.

Jancal - 19.11.2012 - 10:40

Obema hvala  za odgovor. Gre za potrdilo, ki bi naj bilo priloga tahografskim listom in sicer za čas, ko vozilo miruje, torej ne vozi. Sem povprašala še pri prevoznikih in so mi zatrdili, da mora biti ta obrazec v avtu. Toliko v pojasnilo, če še koga zanima ta tema.

Lp, Janca