krpan in druščina postani član

Naslov teme: bolniški list

4818  26.09.2012 - 07:33h / Ostalo / Avtor: zima / 72 / 3

Podjetje se je preimenovalo in razen enega zaposlenega mi vsi, ki so na bolniški prinesejo bolniški list z novim nazivom, le eden ima še stari naziv. Ko je šel v zdravstveni dom po bolniški list s pravilnim nazivom, so mu rekli da ga ne morejo popraviti. Iz katere baze pa jim vleče te nazive, da imajo vsi razen ene pravilno izpolnjen bolniški list?

Klepetalka - 26.09.2012 - 08:01

Zelo zelo čudno. V naši državi ima vsaka institucija očitno svojo bazo, pa se izgovarjajo drug na drugega, samo da se ni potrebno dodatno potruditi. Verjetno imajo takšne mizerne plače, da jim je vse odveč. Na vašem mestu bi jim to povedala in jih opomnila, naj se ne sprenevedajo. Naj pošteno opravijo svoje delo, tudi mi moramo svojega, pa še dosti opravil povrh, ki sploh ne sodijo v naš delokrog.

Lp,

Sabina V - 26.09.2012 - 09:06

Običajno se jim ponudi cela paleta zaposlitev, kjer si bil prej zaposlen, medicinska sestra potem izbere pravo. Običajno je oktualna zaposlitev zgoraj in tako po difoltu izbiranjo zgornjo. Se pa zgodi da se med seboj pomešajo zato pa smo mi dolžni opozoriti katero je pravo podjetje kaj naj izbere.

Saj če ne gre za refundacijo ne takšna težava, težava pa nastane pri refundaciji.

Kot mi je znano pa ko enkrat pošljejo podatke na Zavod bolniških listov ne morejo popravljati, vsaj tako je bilo zakšno leto in pol nazaj.

zima - 26.09.2012 - 11:59

Gre za refundacijo in je tudi že šlo. Pa je šlo vse skupaj skoz brez problema. Zdaj sem slučajno opazila. Zanimivo, ker je registrska št. podjetja in št. dejavnosti ista na pravilnem in na napačnem bolniškem listu. In ko sem refundacije odnesla na zavod, je vtipkala št. zavarovane osebe in ji je tudi izpisalo pravilen naziv. Tako da res ne vem zakaj ne morejo izpisati bolniškega lista s pravim nazivom podjetja.