krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prosim, če se malo skašljate :)

4539  07.09.2012 - 08:49h / Ostalo / Avtor: Martin Krpan / 95 / 10

v naslednji anketi

 

http://www.davkoplacevalci.com/anketa/najvecja-slabost-davcnih-inspektorjev-v-davcnih-inspekcijskih-nadzorih-je-da

 

Potrebuje malo večji rezultat, da zapišem korektnejši nov blog, ki se bo tokrat nanašal na brdavse :). Hvala.

ataner - 07.09.2012 - 09:25

jaz komaj čakam, predvsem na temo neplačujočih v povezavi z zadnjo evropsko sodbo, o načinu davčnih postopkov, ki so pri nas potekali v teh primerih in  nasploh, njihovi aroganci prej in tudi sedaj

roža - 07.09.2012 - 09:49

škoda, da ni možno izbrati vseh odgovorov hkrati, v vsakem jih najdem :)

* - 07.09.2012 - 14:43

Se strinjam....

igor - 07.09.2012 - 10:08

So na srečo tudi svetle izjeme, sicer smo imeli davčni pregled že pred šestimi leti (v ZLATI dobi DURS-a pod poveljstvom Iva Simiča) in je bil postopek izjemno korekten, inšpektorica zelo strokovna in daleč od kakšne arogance.

Opa Zovalec - 07.09.2012 - 12:08

Tudi sam imam relativno pozitivno izkušnjo, čeprav me je "ujela". Šlo je za "sivo cono" oz. zakonsko pomankljivo opredeljeno zadevo (investicija ali vzdrževanje). Sem takrat iskal nasvet davčnih svetovalcev in smo skupaj prišli do sklepa, da če imam početi kaj pametnega, se naj raje vdam v usodo. Oba z inšpektorico sva imela "prav" in "narobe" hkrati, da pa bi o tem odločalo sodišče, se nisem odločil. Delim namreč mnenje o kvalificiranosti sodnikov, ki jo je v enem od blogov opisal ali okrcal sam Martin Krpan.

 

Drugače pa je bila gospa izredno profesionalna, tako da je svoj posel opravila uspešno in učinkovito, res pa je tudi, da smo se mi potrudili, da smo ji to omogočili.

pegi3 - 10.09.2012 - 07:48

Naše izkušnje - do sedaj profesionalno in korektno.

njofra - 10.09.2012 - 12:09

Zanimivo, da je tukaj 50% komentarjev pozitivnih, v anketi pa prevladujejo tisti najslabši. Res je, v vsaki "firmi" so najboljši, srednji in najslabši, ampak tako slabi, kot kaže anketa, pa na DURS-u tudi niso. Zanimivo bi bilo pogledati konkretne izkušnje, s konkretnimi številkami in drugim, s konkretnim ozadjem. Šele takrat bi lahko resnično dali oceno ene takšne ustanove.

Ponavadi je tako, da takrat, ko nekaj moraš plačati, se ti je zgodila krivica, čeprav je dejansko stanje čisto drugačno.

Martin Krpan - 10.09.2012 - 14:01

Zame pa so rezultati ankete, ki so res narejeni na "manjšem vzorcu", zelo zanimi in tako izkazujejo tudi moje izkušnje. V večini primerov moram reči, da inšpektorji izrabljajo svojo "moč" v škodo davčnih zavezancev ter da ne gre za njihovo nevednost ali koruptivnost :). V blogu bo to poudarjeno na treh, štirih mojih najnovejših, svežih primerih. In dokler tako ravnajo, pa čeprav bi to bile redke izjeme (pa na žalost niso), je potrebno te zadeve na DURS-u pošlihtat!

 

P.S. To pa ne pomeni, da so vsi davčni inšpektorji takšni. Res je nekaj njih tudi korektnih, najboljše izkušnje imam z davčnimi inšpektorji iz Posebnega davčnega urada. Le zakaj (opomba - koga pa oni inšpicirajo - velike gospodarske družbe ...)?

P.S.II Ne pa prejudicirat zadev vnaprej, da se ne bom lotil tudi nekaterih davčnih zavezancev... ali tistih, ki bi to morali biti :). O tem pa bo tekla posebej beseda - nov, drugi blog.

Vsem hvala za izpolnjeno anketo, seveda lahko še vedno oddate vaš odgovor - mnenje.

Martin Krpan - 10.09.2012 - 14:04

P.S. Če ste pozorno prebrali vsebino ankete, anketa je že zasnovana v smeri, da izpostavite tiste lastnosti - dejanja davčnih inšpektorjev, ki so po vašem mnenju "najslabša". Anketa ni podana v smeri, ali imate z inšpektorji pozitivne ali negativne izkušnje. Zato je realno za pričakovati, da so svoje "subjektivno - objektivno" mnenje podali tisti, ki so se z njimi srečali v praksi ter imajo z njimi negativne izkušnje (negativna izkušnja pa ni vedno dodatna odmera davka, temveč način komunikacije, korektnost itd.).

Martin Krpan - 12.09.2012 - 14:33

Vsem hvala za izpolnitev ankete.

 

Blog na podlagi rezultatov ankete in mojih praktičnih izkušenj si lahko preberete na http://www.davkoplacevalci.com/blog/2012/glas-ljudstva---davcni-inspektorji-se-vedejo-kot-mali-bogovi