krpan in druščina postani član

Naslov teme: je pritožba sploh smiselna?

3894  17.07.2012 - 15:07h / Ostalo / Avtor: boja / 190 / 3

Dobil sem položnice iz davčne za plačilo davka od nepremičnin.Imam tudi stavbno zemljišče,( ki so ga v preteklosti kar določili, da je stavbno, sploh ne vem kdo - občina ali kdo?) od katere je davek kar precej visok. Možna je pritožba v 15 dneh. Vem, da letos moram plačati tudi, če se pritožim.

 

Kaj pa za naprej?Mislite, da je smiselno se pritožiti na DURS  in kdo mora sestaviti pritožbo?

 

Ali je možna sprememba stavbnega zemljišča v kmetijsko?

 

Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

nula nula - 17.07.2012 - 16:48

Pritožba je zmeraj smiselna - nič ne košta, škoditi ne more, kvečjemu koristi, pa še brdavsi bodo imeli nekaj dela, da bodo upravičili svoje plače.

stari - 18.07.2012 - 07:48

Vprašanje če se vam splača predlagati spremembo namembnost iz stavbnega v kmetijsko, ker je stavbno zemljišče vsekakor več vredno - predvsem pri prodaji. Mislim, da morate malo bolj razmisliti kaj boste s tem zemljiščem. Kar se pa davčne tiče, ta dobi podatke od občine, tako da morate vse urediti na občini če hočete kaj spremeniti. DURS izda samo odločbo in ta je verjetno pravilna saj bazira na podatkih, ki jih DURS dobil od občine.

emmi - 18.07.2012 - 15:09

O tem, da je odločba pravilna ker so dobili podatke od občine, ne sodite tako na počez. Mi smo za lani in za letos dobili odločbo za NUSZ v dvojnem znesku. Šele po pritožbi so nam izdali nadomestno odločbo. Vedno preverite vsa dejstva!