krpan in druščina postani član

Naslov teme: prevoz na delo dejavnost trgovine

2759  03.05.2012 - 10:28h / Ostalo / Avtor: ADA / 68 / 1

Pozdravljeni.

 

Sem se na novo zaposlila v podjetju, ki se ukvarja z dejavnostjo trgovine in se z dejavnostjo trgovine res prvči srečujem zato bi vas prosila za pomoč. Pri prebiranju kolektivne pogodbe sem namreč naletela na naslednji člen: 79. člen

Povračilo stroškov v zvezi z delom

1. Prevoz na delo in z dela

(1) Delavec je upravičen do povračila stroškov za prevoz na delo in z dela za dneve prisotnosti na delu, od kraja prebivališča, določenega v pogodbi o zaposlitvi, do sedeža delodajalca oziroma do kraja opravljanja dela.

(2) Sprememba prebivališča delavca, ki ima za posledico spremembo stroška prevoza na delo in z dela, ne vpliva na povračilo stroškov prevoza, ki izhaja iz kraja, določenega s pogodbo o zaposlitvi, razen če se delavec in delodajalec pisno dogovorita drugače.

 

Je tukaj treba upoštevati še kakšno drugo določilo ali res drži, da četudi je zaposleni prinesel potrdilo (kopijo osebnega dokumenta) s katerim dokazuje spremembo prebivališča, mu podjetje ni DOLŽNO izplačati drugačnih stroškov prevoza na in iz dela kot so bili določeni v pogodbi o zaposlitvi?

 

Hvala za odgovore.

 

lp

nekdo - 04.05.2012 - 09:47

Mislim, da sta prva in druga alinea 1. točke 79. čl. kolektivne pogodbe popolnoma jasna. Važen je kraj prebivališča, vse ostalo pa je stvar kasnejšega dogovora, seveda v primeru, da ste pogodbo tudi podpisali.

lp,