krpan in druščina postani član

Naslov teme: izstavitev računa podjetju na Hrvaškem

2572  19.04.2012 - 16:32h / DDV / Avtor: 1podjetnik / 108 / 4

Dober dan. Lepo prosim za pomoč, saj so mnenja tako različna, da sem že čist zmešan. Imam podjetje, ki servisira računalnike. Sodeloval bom s hrvaškim podjetjem in tudi njim pomagal servisirati računalnike, delal bom tukaj, za njih. Za opravljeno delo jim izstavim račun. Sem s.p., zavezanec za DDV, ampak kolikor vem se na računu ne obarčuna ddv. Imam prav? Kako pa se potem obračuna pri nas - v obračunu ddv ob koncu meseca? Sam si vodim dvostavno knjigovodstvo, ampak tole mi je čist novo, pa vsak ima svoje mnenje, tako da res ne vem, kako naj naredim, da bo prav? Hvala.

Matjaž 

Marta - 20.04.2012 - 08:09

Pozdravljeni,

jaz sem pa za "blagovno menjavo". Vi meni poveste kako se znebim trojanskega konja, jaz vam povem kako se poknjiži :)

1podjetnik - 20.04.2012 - 10:06

Imate protivirusno zaščito? Če je trojanski konj ušel čez zaščito, se mirno obrnite na svojega ponudnika protivirusne zaščite, njihova tehnična pomoč vam bo pomagala, kako očistiti računalnik in potem tudi to, kako namestiti novejšo različico programa, ki ga uporabljate, da je zadeva sploh šla čez.

Če nimate protivirusne zaščite bo malo težje.

Pri nas se bolj ukvarjamo s servisiranjem programja računalnika, ne toliko s samo zaščito, ker kot sem rekel, vam pri tem najbolj pomagajo tisti, ki so vam to prodali. Oni tudi spremljajo ali naredijo nadgradnje.

Upam, da tole kaj pomaga. :)

Opa Zovalec - 20.04.2012 - 11:51

Če uporablja free verzijo v poslovne namene, ji bodo pomagali približno tako, kot ona vam :))))

 

Če lahko svoje delo opredelite kot inženirsko storitev, je kraj opravljanja storitve na sedežu naročnika in če je ta izven SLO, ni DDV, ker bo naročnik izvedel samoobdavčitev.

 

Priporočam vpogled v ZDDV in pravilnik, saj ni taki bav-bav.

 

Marta - 20.04.2012 - 15:57

mislim da vemo o čem se pogovarjamo .)

drugače pa: vse piše na DDVpoznavalec.si