krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prisilna poravnava

1674  09.03.2012 - 08:44h / Ostalo / Avtor: Tiana / 59 / 3

 

 

Če je družba v prisilni poravnavi, ali je treba prijaviti terjatve..

maja - 09.03.2012 - 09:04

ja, je pametno, zaradi morebitnega popravka DDV po pravnomočnosti prijavljenih terjatev.

Ni pa obvezno.

Uredništvo - 09.03.2012 - 12:34

Z neprijavo terjatev do družbe, ki je v prisilni poravnavi ne izgubite "pravice" do popravka obračunanega DDV, temveč načeloma samo glasovalno pravico glede višine % poplačil. Če ne prijavite terjatev v prisilni poravnavi, boste morali počakati na pravnomočni sklep sodišča o uspešno zaključeni prisilni poravnavi (=potrditev prisilne poravnave).

 

V akciji "Super Davki za Super Ženske" si lahko brezplačno pridobite odgovor na vprašanje. Predhodno se je potrebno registrirati.

 

Glejte E-Super časnik na temo "Popravek obračunanega DDV s strani upnikov v primeru prisilnih poravnav in stečajev". Link:

www.superdavki.com/superdavki.php?mod=articles&docid=8017&cat=235&dp_docid=0&dp_cat=0&archive=0

 

Yacka - 15.03.2012 - 08:48

Ni treba prijavit terjatev, je pa to pametno. Tako namreč dobite glasovalno pravico. Še bolj pa je pametno, ker gre podjetje lahko v stečaj, če prisilna poravnava ni uspešna. Takrat pa terjatev v stečaj ni potrebo več še enkrat prijavljati, če jih že prijavite v prisilno poravnavo. Hitro se namreč zgodi, da spregledate, pozabite prijavit terjatve v stečaj. Če pa jih ne prijavite v stečaj, te Vaše terjatve propadejo...

Tule je en članek kjer piše veliko koristnega na to temo: http://www.informiran.si/portal.aspx?content=nujno_o_prisilni_poravnavi&showMenu=1&showRightFrame=1