krpan in druščina postani član

Naslov teme: program minimax

4029  11.08.2011 - 14:06h / Ostalo / Avtor: pija / 152 / 10

Tisti, ki imate izkušnje s programom minimax (računovodski servisi) me zanima, kako ste zadovoljni tako s programom kot z njihovo pomočjo (kakšen je njihov suport), če jo potrebujete. Kako je z nastavitvammi programa (ali moraš vse sam ali dobiš okvirno že nastavljeno, pa vnašaš samo spremembe). Ne mislim šifratov partnerjev, ampak kontni plan.... Kako je z bilancami, jih dobiš iz programa, če imaš vse nastavitve (kako je z nastavitvami). Naj se kdo razpiše, če program pozna.

Miša - 11.08.2011 - 21:13

Jaz ga uporabljam zase. Podpora je obupna. Za vsako stvar zahtevajo pisni zahtevek, potem pa ti odgovorijo tako, kot bi šel en iz magsterija razlagat prvošolcu. Skratka, delajo se pametne.

 

Za leto 2010 bi je šla bilanca vse lepo skoz, brez kakršnihkoli problemov, pri oddaji na AJPES pa se je zalomilo. Izpisalo mi je en kup napak in bilance ni bilo možno oddati. Za kakšno pomoč so bili gluhi, čeprav sem jih lepo prosila. Bilanco sem potem odnesla pokazat v eno večjo računovodsko hišo in tudi tam jim ni bilo jasno, kako je kaj takega sploh možno.

 

Toliko z moje strani.

Maja - 11.08.2011 - 21:15

Ko se bo (če se bo) ravno govorilo o MiniMax-u me zanima, če me je katera ali pa kateri pripravljen naučiti osnovnega knjiženja.

društvo - 12.08.2011 - 07:20

Če obvladate računovodstvske standarde in evidentirate podatke v skladu z njimi, ni nobenih težav pri poporati minimaxa.  Za vsako pomoč, ki se jo do sedaj prosila sem dobila hiter in enostaven odgovor.
Sam program in kakršna koli pomoč, ki jo pri uporabi programa potrebuješ je super.

diona - 12.08.2011 - 07:48

Minimax uporabljam že štiri leta. V kolikor želite, da imate nastavitve programa že vse nastavljene in se s tem nočete ukvarjati je minimax primeren. Vnesete samo svoje posebnosti. Tudi bilance so že nastavljene. Pri izdelavi bilanc nisem imela problemov, vse sem lahko izvozila direktno na Ajpes. Tudi na edavke lahko vse direktno izvoziš. 
Če se pojavi kakšen problem, pošlješ pismeni zahtevek. Do sedaj sem imela vedno zelo hiter odogvor. Če pa je problem večji, pa so me poklicali. Jaz sem z njimi zadovoljna. 

pija - 12.08.2011 - 09:36

ga. Diona, imate vi računovodski servis, za kakšne stranke je ta program primeren, ker me zanima, če tudi za bolj zahtevne, koliko pa plačujete mesečno, če ni skrivnost. Pa še nekaj me zanima, če narobe poknjižiš in potem ugotoviš, kakšen je postopek popravljanja. Ali lahko knjižbo odpreš in popraviš (seveda ne za DDV, če je že oddan, ampak konto oziroma napake, ki jih lahko popravljamo tudi naknadno) ali moraš knjižiti vse v storno. Kako je z zapiranjem saldakontov, če je samo delno plačan račun.... zanimajo je takšne stvari, ker bi rada program, ki mi ne bo povzročal še kup dodatnega dela. 

pic - 12.08.2011 - 13:07

Ne vem, pija, imam bolj občutek, da delate raziskavo za ta program. Če vas vse to zanima, pojdite na njihovo spletno stran in poskusite demo verzijo, če še to ni dovolj, pojdite na njihovo brezplačno predstavitev. Tako kot vam tudi drugi (res dobronamerno) svetujejo, pojdite še na brezplačne predstavitve drugih ponudnikov in še na brezplačne demo verzije - tako se boste lažje odločili.
Uporabljam miniMAX, ugotavljam pa, da z njim očitno niso zadovoljni tisti, ki ne obvladujejo knjigovodstva... in se pridružujem mnenju dione.

pija - 12.08.2011 - 14:45

ne delam raziskave, ampak je ne predstavitvah vse lepo, ko pa rabiš pomoč je pa en kup problemov, nimajo časa,... bodo poklicali nazaj. Imam pa veliko znanja, tako da če je program ok, potem ni problemov, znam tudi sama veliko narediti. Rada pa bi mnenje tistih, ki to uporabljajo.

pic - 12.08.2011 - 19:58

Tako, če imate veliko znanja o knjigovodstvu, ni problem, ker je ta program v redu. Popravljanje napak je zelo enostavno - brez stornov, samo preklic in popravek. Tudi zaključevanje poslovnega leta in prehod v novo leto, kjer avtomatično naredi sam program otvoritveno temeljnico je mogoče delati večkrat, kar je super. Je pa res, da moraš vedeti kaj delaš, kaj popravljaš in za prenos podatkov v letno poročilo in davčno napoved moraš prej prekontrolirati, če je vse v redu, vse na pravih kontih ipd. in napake popraviti. Če tega ne znaš, ti programerji ne morejo pomagati pri knjigovodstvu - mislim, da je Miša nekaj podobnega napisala. Analitične evidence so vse povezane z glavno knjigo, dogodke 1x vnašaš in gre v vse potrebne evidence. Delam blagajno, zalogo blaga, potne naloge, osnovna sredstva, plače, druge prejemke, evidenco po stroškovnih mestih; stranke se odpirajo s povezavo iz poslovnega registra, zagotovljena je VIES kontrola; in še verjetno kaj. Pred petimi leti sem bila na predstavitvi in se takoj odločila za ta program, s pridržkom, da če ne bom zadovoljna, lahko prekinem in pogledam za druge ponudbe. No, očitno sem zadovolja :).
P.s.: nekateri kupujejo raje računovodske programe namesto, da bi zaupali to delo računovodskim servisom.... in potem programi (tudi dobri) dobijo v povračilo slabo reklamo. Vendar to ni problem računovodij...

pija - 16.08.2011 - 08:15

ok hvala, znanja knjigovodstva in računovodstva imam dovolj, vem kje mora kaj biti in znam popraviti. Ne vem kako lahko delaš, če nimaš znanja, ampak, očitno so tudi taki med nami.

mgj - 12.08.2011 - 13:58

Kakšen progrem pa uporabljate sedaj? Niste zadovoljni ali začenjate čisto na novo?Zdi se mi namreč, da samo preverjate neke stvari,...