krpan in druščina postani član

Naslov teme: Neresni računovodski servis

3512  28.06.2011 - 23:08h / Ostalo / Avtor: Maja / 60 / 11

Tudi je še ena cvetka. Davčni zavezanec - s.p. je prekinil pogodbo z račun.servisom, ker ni bil zadovoljen. Napisali smo mu, kakšne izpise naj prinese skupaj z dokumenti. Pripravili so mu samo papirje vložene v fascikel in izpise DDV-O obrazcev, drugo pa nič.
Sedaj čakamo že 14 dni, pa se bivša računovodkinja ne javi niti po mail-u, niti po telefonu.
Kaj naj naredimo... Je kdo bil v takšni godlji?

Hvala za vaše odgovore ;)

adriana - 29.06.2011 - 07:03

predvidevam, da je tale vaša nova stranka ostala računovodskemu servisu dolžna in zakaj bi le-ta dajal podatke. to je edina razlaga. tako se pogosto dogaja v praksi.

1988 - 29.06.2011 - 07:23

Mislim da se bo potrebno zapeljati do nje in ji na 4oči povedati kakšna je stvar!!!tudi pri nas smo imeli tak problem dokler je nismo postavili pred dejstvo da tako več ne gre!!!

Marjana - 29.06.2011 - 08:46

Tudi pri nas smo imeli podoben primer. Zvedeli smo, da je ta naša nova stranka ostal veliko dolžan prejšnjemu servisu in zato tako ravnanje. Nekateri podjetniki pač mislijo, da delo računovodnje nič ni vredno. Vedno je treba upoštevati obe strani. Kmalu se bo pokazalo, kakšna je ta stranka, kako posluje in kako ravna s papirji. Če je vse normalno, potem  ne more biti vzrok, da ne plača.

iks - 29.06.2011 - 11:49

tudi jaz se strinjam s predhodniki, sama sem imela podoben primer, ko sem dobila s.p., ki so v prejšnjih servisih bili dolžni in niso dobili dokumentacije; na začetku je bilo Ok, kasneje pa so tudi nam nehali plačevati. Ko smo mu poslali prekinitev pogodbe, smo mu tudi jasno povedali, da naše izpise dobi šele, ko bo dolg poravnan, svoje dokumente pa lahko takoj dvigne. Konec koncev, tudi v trgovini kruha ne dobiš zastonj, ampak ga je potrebno plačati. Ko je bilo izvršeno plačilo, so dobili vso potrebno dokumentacijo

Iride - 29.06.2011 - 14:37

Moje izkušnje so enake. Ko ti podjetnik začne kritizirati prejšnji servis, samo stran od takih strank!!

Mislim, da je zelo zelo malo servisov, ki bi se res šli nekakšne mučke. Napake se pač povsod najdejo, sistem dela ima vsak svoj, ampak prav neresnega dela je pa po mojem malo. Vsekakor veliko manj kot neresnih strank.

ZIGI - 30.06.2011 - 09:48

Smo na strani servisa. Tudi pri nas je že bil problem, ko je stranka zatrjevala, da bo vse poravnala, naredili smo bilanco, vse predali, potem pa po dvoletnem moledovanju dobili pod nos, da na njihov račun bogatimo..... in da nimajo namena plačati, pa saj tudi firme nimajo več.......
Brez besed.....

rrr - 30.06.2011 - 09:42

Če te že vnaprej vpraša, koliko bo plačeval in koliko davka bo moral plačati od dobička, takoj prekini
pogovore in ga pošlji drugam!

mica - 01.07.2011 - 08:14

Naš servis je trenutno prekinil delo s sedmimi strankami, ker nimajo poravnanih obveznosti skoraj za eno leto. Prosimo jih za dokumentacijo, prosimo jih za plačilo. Toliko časa kot porabiš za take stranke, ura pri njih ni plačana niti po 5€. Sigurna sem, da bomo pri novih servisih zelo očrnjeni, vendar se ne sekiram, ker bodo kmalu spoznali s kom imajo opravek. Stranko, ki kritizira perjšnji računovodski servis sploh ne vzaemo.

suzi - 01.07.2011 - 08:15

Maja :
-------------------------------
Sedaj čakamo že 14 dni, pa se bivša računovodkinja ne javi niti po mail-u, niti po telefonu.


Mogoče pa je računovodkinja na dopustu...Ne je kar takoj obsojat, da je neresna....

mica - 01.07.2011 - 08:24

Jaz se tudi ne bi odzivala na pozive, če ne bi bile poravnane zapadle obveznosti, saj je stranka s tem seznanjena.če bomo to beganje med servisi podpirali, sami sebi jamo kopljemo.

mija - 12.07.2011 - 10:09

Mogoče bi pa vi napisali Maja , zakaj  prihaja k vam.Verjetno ne oglašujete , da boste za 80eur naredili vse in še več, kot je sedaj že kar navada. Delamo pol leta brezplačno in podobne zadeve. Letna poročila sploh ne računamo itd. Take slišimo mi zadnje čase in vsi novi računovodji delajo izgleda 300 na uro, ker naredijo vse 1 2 3  in vse znajo in tako MALO računajo. Problem je v tem, da če se stanovsko sami ne bomo spoštovali , potem bomo kmalu med tistimi brezposelnimi s podporo zavoda in enako naši zaposleni .Mi imamo tudi razno razne izkušnje po 20letih računovodenja, so stranke  s katerimi lahko z veseljem delaš in take  , ki  SE SEDAJ POJAVLJAJO - LETAJO od enega do drugega in POVSOD dolgujejo in kritizirajo vse prejšnje, samo, da jih vzamete.Ni pa čudno, kar oglase v OBRTNIKU in podobnih revijah poglejte- CELO leto eni in isti sebe HVALIJO , kako dobri so ! Včasih imam že občutek, da skoaj tako kot p...t.t.t..  Se strinjam z mnenjem predhodnikov, da tista
stranka, ki že naprej sprašuje koliko bo stalo - naj kar ostane tam, kjer jo še gledajo.
Trdim, da stranke, ki se obnašajo poslovno nimajo nobenih težav z računovodji, ker se za tako stranko maksimalno potrudimo.