krpan in druščina postani član

Naslov teme: neoddane bilance - nadaljevanje

2917  24.05.2011 - 10:09h / Ostalo / Avtor: lan / 90 / 9

Če koga zanima nadaljevanje:
pooblastili smo se na e davke in v petek videli, da bilanca 2010 še vedno ni oddana. Ko smo poklicali računovodkinjo, je rekla, da je oddala prejšnji dan. Na naše pojasnilo, da smo pooblaščeni in vidimo v e davke, je rekla, da bo oddala v ponedeljek. In, končno čudež, včeraj je bila bilanca 2010 oddana!!!!
Seveda samo na Durs. Na Ajpes "si boste oddali sami, ker jaz nisem pooblaščena." Mislim....

Tudi rek obrazci za delavca, ki je na bolniški od aprila 2010, so prikazani kot redno delo. Refundacij ZZZS pa itak ni. Nam je zatrjevala, da je refundacije oddala, ko jo jo klicala direkt iz ZZZS, pa je rekla, da je refundacije pošiljala nam. (Prvotno je bolniške liste poslala na Durs).

Kakorkoli, zdaj smo ji vzeli pooblastila in pripravili refundacije, oddali reke od 11/2010 dalje, ...
Upamo da bomo, jutri na prevzemu, dobili vso dokumentacijo in ji zaželeli tako srečo, kot smo imeli mi z njo.

SONJA - 24.05.2011 - 11:24

No mi smo v naš servis v enem letu dobili že drugo tako stranko, ki je imela podobni računovodski servis. ampak da je groza še večja,  si je bilance za leto 2009 čisto izpislil (bil moški), ko smo letos 15.03.2011 zadnjič zahtevali otvoritveno stanje na dan 01.01.2010, je končno priznal, da ga ne more dati, ker leta 2009 sploh ni poknjižil. Štala, da te kap. Sedaj smo dobil podobno stranko, računovodkinja se več ne javlja, izpisi iz računalnika pa se niti približno ne ujemajo z oddanim na DURS in AJPES. Mi pa se trudimo in trudimo.

Lep dan vam želim.

p.š. - 24.05.2011 - 12:15

Hvala lan za informacije ... kar verjeti ne morem, kako eni lahkotno in nepremišljeno opravljajo funkcijo računovodje ...  jaz imam načelo : če nekega dela ne obvladam v tolikšni meri, da bi ga, ko je opravljeno, tudi  upravičeno in pošteno zaračunala ; se ga rajši ne lotim !!! In tako bi morali delati vsi ... tako pa razmišljajo ... ja , s čim pa bi jaz služil denarce : frizeraj mi ne gre, avtogume se prodajajo samo sezonsko, za turističnega vodiča obvladam premalo jezikov, ah, za zdravnika sem premalo izobražen , tovornjakov ne znam šofirati, ... eh, če nič drugega ne morem, bom pa računovodja - to je pa tako malo "u izi", bom pa že zmogel ... Jooooooooj, ko bi jih nekam poslala tako razmišljajoče ... x**@I@***!!!

Upam lan, da boste nepravilnosti kmalu uredili in si našli računovodjo, ki je vreden tega imena !!! Spremljam vašo zgodbo in veselilo me bo, če boste sporočili tudi kaj boljše novice.

Lp

pic - 24.05.2011 - 12:24

Mene pa zanima kako ste prišli do take računovodkinje!?  Kaj vas je prepričalo, da ste ji dali to delo?

Žorž - 24.05.2011 - 14:19

Mene pa še bolj zanima koliko so se plačevale te računovodske storitve!!!!!!!!!

Marjan - 24.05.2011 - 18:35

Mal denarja mal muzike...

... - 25.05.2011 - 08:46

mene recimo tudi zelo zanima, kdo je ta servis - pa je to bolj retorično vprašanje, na katerega ni treba odgovoriti.

ker pri obilici pritiska, ki se ga izvaja na nas z vseh strani (zakonodajalec, davčna, razne statistike, banke, ajpes, in klienti po drugi plati), ni izključeno, da se kdaj meni ne bo sfecljalo.

verjetno ta servis tudi ima razloge, da je tako zašel, zataval.

emmi - 25.05.2011 - 08:48

O seveda ima razloge: neresnost, neznanje,....

... - 25.05.2011 - 09:14

emmi :
-------------------------------
O seveda ima razloge: neresnost, neznanje,....


---------------

ga poznate, da to tako vehementno trdite?

veste, nobena žlica ne ropota sama.

lan - 25.05.2011 - 10:11

Sonja; vsaj da nismo sami! (šala)

p.š.; verjetno je res, da se vsakdo loti tega posla

pic; prejšnja je šla v pokoj in smo, po nasvetu naše stranke, šli k njej.

Žorž; 200 € mesečno + bilance + ZPIZ +dohodnina ekstra

Marjan; 2400 na leto + ostalo ekstra, za 2 plači, 2 izdana na leto, in cca 30 prejetih, trimesečni ddv; redno plačano. Ne vem, če je tako malo.

emmi; verjetno so razlogi kot jih navajaš plus ta, da ima 71 strank!!!! in verjetno ne sfolga

...; seveda ima ta servis ime in priimek! Morda bi si prečitali "neoddane bilance" par strani nazaj. Pa še to: ko smo ji včeraj nesli nov poziv za dostavo rekov, je rekla: "in kaj naj jaz zdaj?" Halo!!!! Za te reke (november 2010 dalje) smo ji že zdavnaj plačali !

Povzetek: Skrbno spremljati dogajanje vsak teden (da ne rečem vsak dan posebej), sodelovati z računovodjo.  Našo izkušnjo delim z vami malo za pomiritev jeze, malo pa da se ve, da obstajajo dobri in tudi slabi/neizkušeni računovodje. Ne glede na plačilo. Zaupanje ja, vendar previdno. Nam sedaj grozi Durs za neoddano bilanco in reke, Ajpes za neoddano bilanco in še ZPIZ za neoddan M4. To nam je šola. Draga šola.

Hvala za komentarje. Bomo sporočili višino kazni.