krpan in druščina postani član

Naslov teme: No, takole pa se računovodij ne potrebuje več ...

1925  27.03.2011 - 13:39h / Ostalo / Avtor: p.š. / 58 / 11

Že pred časom sem se razburjala zaradi predrznega, računovodskemu poklicu žaljivega vabila na brezšplačen seminar ... no sedaj pa te oglase vidim že povsod po spletu ...

http://www.amstar.si/prihranek-knjigovodstvo.html


Mi računovodje pa ... nič ???

lp

valat - 27.03.2011 - 14:17

Ne se sekirat - saj je tudi za AKTIVIO podobno abotna reklama.

Razen tega pa prihranek nikakor ni takšen, kot ga prikazujejo:
od "prihranka" je potrebno odšteti stroške njihovega programa, pa tudi delo človeka, ki samostojno dela ni zastonj - da o stroških strokovne literature, stroških posvetovanj, seminarjev, popoldanskega in "vikend" izobraževanja doma ne omenjam preveč.

Kdor želi, pa naj poizkusi - ali pa si izračuna stroške in odgovornost!

Miren ostanek nedelje in lep pozdrav!

p.š. - 27.03.2011 - 14:35

Hvala Valat, sem že razmišljala, od kje jim ta pavšal za zunanje računovodstvo ... vse za lažnivo prepričevanje naivnih kupcev, ki v trenutku nakupa še ne vedo, kaj so si  ( si bodo ) nakopali na svoja pleča... ampak fajn pa je, ko je poceni ;)

Mirne nedelje pa si tudi sama želim , ampak bom morala še počakati nanjo ... vsaj za teden dni ... :)

lp

čiča - 27.03.2011 - 14:42

Pred dnevi mi je potožil znanec, kakšna krivica da se mu je zgodila. Da mu je ZPIZ "ukradel" tri leta in se zato še ne more upokojit in da v tej preklemani državi ni več za živet.

Gospod je pred leti, ko je se je za drobiž odpiralo d.o.o.-je na "zalogo", tudi sam odprl svoje podjetje in postal direktor. In delavec in tajnica in tudi računovodja - vse v eni osebi. Od časa do časa mu je prijateljica kaj pomagala okrog knjigovodstva ampak - za te zadeve zapravljat denar je bilo že takrat velika bedarija. Zdržal je tri leta, potem pa stvar zaprt in po nekaj letih vse poslovne papirje, ki so mu bili samo v napoto, zakuril v peči. Za  obrazec M4 je slišal šele zdaj, ko se je hotel upokojit....

In zdaj, ko na ZPIZ-u nimajo podatkov o tem, kako je redno in vestno vsa tri leta plačeval prispevke (in, naj si na ZPIZ-u tisti k....M4 obrazec - ki ga seveda ni pošiljal - zabašejo nekam, saj morajo vendar imet bančne izpiske v katerih se vse vidi....; tudi tega ne razme, zakaj bi moral on, s svojo arhivo dokazovat zatrjevano, ko pa tisti na ZPIZ-u itak nimajo kaj počet, prav lahko bi šli v 20 let star arhiv - oni ga pa seveda morajo imet - iskat njegova nakazila)
.
Nauk zgodbe?

Tistim, ki je strošek za računovodstvo stran vržen denar ne bodo nikoli, nikoli dojeli, da ni tako. Ker tudi ko bodo morali plačati kazen ali delati 3 ali morda še kakšno leto dlje, bo za vse kriva država!


FRANJA - 27.03.2011 - 16:49

Najboljši pregled nad stanjem poslovnih knjig,najboljši pregled nad poslovanjem,najboljše informacije za bolj učinkovito poslovanje in seveda nižji stroški ..... - neuresničljiva  pravljica ,kateri le malokdo še verjame.
Vsi  podjetniki,ki se vsaj malo spoznajo na poslovanje vedo,da poleg svojega posla to ne bodo uspeli
tekoče obdelovati.Potem pa adijo  pregled nad stanjem ... itd. Ta je pa dobra -informacija za boljše poslovanje - ki verjetno tudi ni poceni.
P.š. ,naj pišejo ,rišejo....,nekaj jim bo nasedlo,mi pa bomo še vseeno imeli  dovolj dela ,jaz lahko rečem celo preveč.
Kar nekaj podjetnikov mi je že letos omenilo ,da imajo "tam pa tam"za isti obseg dela nižjo ceno.
Moj edini komentar je bil,da nikogar ne zadržujem in da je cena,ki jo ima že tako "na dnu",za vse kar zanje naredim.Do danes še nihče ni šel.
Strinjam se s čičo in valatom.
Lp vsem z željo ,da uspešno zaključimo ta teden.

Prva Brina - 27.03.2011 - 18:08

Star angleški pregovor pravi "nisem tako bogat, da bi kupoval poceni". To za naše storitve zelo, zelo velja, ker cena, ki jo lahko plačaš za poceni storitve pomeni na koncu pomemben strošek, pa še davčno ni priznan. Tako kot pravi FRANJA, nikogar nimam privezanega, pa vendar ne beležim odhodov, nasprotno za kar nekaj strank bi mi bilo povsem prav, glede na njihovo šlamparijo pri dokumentih, da odidejo, pa se me držijo kot klop. Poceni servisi niso moja konkurenca, motijo me samo takrat, ko dobim stranko od njih in vložim ogromno časa, da uredim dokumentacijo za njimi.

Deževne dneve vam želim do četrtka, potem pa šampanjec, izlet, sprostitev in.... še kaj za nekaj ur in nato nove obveznosti v zvezi s tem norim zakonom o urejanju plačilne discipline, pa M4, pa ...

Lp

O.D. - 28.03.2011 - 09:03

p.š., dobro preberi, kaj piše! Ja, brezplačen seminar. A ne za knjigovodstvo, temveč za uporabo njihovega programa. Na takem tečaju se ne boš naučila knjigovodstva, računovodstva, davčnih zadev in ne vem kaj še vse. SAMO in res samo uporabo njihovega programa, kaj vse se da narediti, kako si pomagaš-olajšaš delo v programu Pišem iz lastnih izkušenj.
LP!

p.š. - 28.03.2011 - 09:44

Sem dobro prebrala... in ne piše samo to, kar pravite, ampak še vse kaj drugega, kar se mi zdi direktno zavajanje morebitnih uporabnikov z obljubo o prihrankih ... seveda nevednih uporabnikov... ja , nevednih, ker tisti, ki se na knjigovodstvo in še manj na računovodstvo ne spozna, tudi s tistimi podatki iz programa ne bo vedel kaj početi... bolje, da si doma v excelu po gospodinjsko naredi tabelo in tako spremlja stanje svoje dejavnosti... še vedno bo potreboval zunanjega računovodjo in tako ne bo NIČ s tistimi prihranki v ponudbi , v bistvu ta ponudba je metanje denarja skozi okno ...da o realnosti  tabele , ki jo ponudnik navaja, sploh ne govorim ... 

lp

O.D. - 28.03.2011 - 10:32

Tisti, ki se na te zadeve ne spozna, mu ne pomaga niti ORPO, ne ANDERSEN, ne VASKO, niti excel, čisto noben program. Torej? p.š., ali ste zelo nevedni, ali pa imate slab dan. Oprostite.
Sami uporablamo AMSTAR program. Kolikokrat so bila na forumu vprašanja, kako kaj narediti, ker se je spremenila zakonodaja, ali ob prestopu na €. Mi tega problema nimamo. Programer ima že pred tem vse urejeno. Le internet potrebujemo in "snamemo" popravke. ZELO, zelo smo zadovoljni z njim.

pic - 28.03.2011 - 11:30

O.D., le zakaj se tako razburjate nad p.š.? Saj ne govori, da je s programom AMSTAR karkoli narobe; le opozarja na oglas, ki prepričuje poslovneže, da s tem programom ne potrebujejo več računovodskih servisov in da lahko privarčujejo 10.000,-€ letno.  Hja, na hitro lahko sklepam, da tisti, ki plačajo računovdske servise manj od 1.200,-€ mesečno, naj ne kupujejo njihovega programa :). Torej, še bomo imele veliko dela...

p.š. - 28.03.2011 - 12:43

Saj v tem je poanta... vi me ne razumete ... pic me je zelo dobro razumela - poglejte njen odgovor in ostale tudi...
Osebno sem že kontaktirala z avtorjem programa, ker vem, da njihove programe uporabljajo računovodje in celo servisi ... in povedala sem mu, da bi morali programerji in strokovno usposobljeni računovodje hoditi "z roko v roki", ne pa , da vabi k uporabi programa laike, oziroma po njegovih besedah " ne želi odreči samostojnega računovodenja poslovnim subjektom, ki za to niso usposobljeni in jim pač ponuja uporabo programa na finto šparanja"  in spet po njegovih besedah " izkorišča pač svobodo trga" .
Pozdravljam sodelovanje računovodij z njim, ne podpiram pa njegove oglasne kampanije v smislu ... bi radi prihranili, niste zadovoljni z zunanjim računovodstvom, zakaj pa ne bi kar sami vodili poslovnih knjig , itd. bla-bla-bla...  ker osebno in mnogi moji strokovni kolegi pač ramišljamo, da je računovodstvo stroka, ki jo pač ne zmore kvalitetno opravljati kar vsak ... programer pa s svojo reklamo to demantira... razumete sedaj, o čem pišem sploh?
l

nevch - 28.03.2011 - 15:06

ah. Če bi mi imeli programe ki vse sami delajo potem bi res lažje živeli ane.

haha, še med seboj ne moremo z roko v roki očitno, kako pa bi šele lahko s programerji.